Det var nog ingen som räknat med att June/HBK B skulle kunna rubba suveräna serieettan Team Clan i deras hemmahall. Särskilt inte när första matchen slutade hela 18-2 till hemmalaget. Men reserverna gjorde det omöjliga och vann andra matchen med 10-9.
Bilden: Bosse Thisell gjorde en av sina bästa matcher för säsongen när June/HBK besegrade Team Clan i Nässjö.

– Det var otroligt spännande i slutet av andra. Tack vare att Gunnar Bäckström och Sten Nielsen lyckades spela oavgjort i sin serie kunde vi till slut vinna, säger en nöjd Hasse Gustafsson.
De båda lagen spelade mot varandra två gånger samma dag. Den andra matchen var en flyttad match från sent i höstas.
– Vi tänkte att det var lika bra att riva hela plåstret på en gång och klara av båda matcherna samma dag. Men att vi skulle kunna vinna en av dem trodde vi aldrig, och det gjorde nog inte Clan heller, säger Hasse.
Första matchen slutade planenligt hela 18-2 till Team Clan B. Det är ungefär de siffror nässjölaget brukar vinna med i sina seriematcher.
– Vi hängde ju inte med alls. de enda som lyckades ta poäng var David Pettersson och Melvin Nielsen som tog två av fyra tillsammans. Vi andra var chanslösa, säger Hasse.
Bilden: Emil Fredriksson hoppade i andra matchen in som in som ersättare för Pelle Thisell och slog över 800 kägelpoäng.

Att Team Clan förlorar hör till ovanligheterna, detn händer någon gång per säsong bara. Den här säsongen var laget obesegrat fram till i helgen.
– Men till andra matchen bytte Clan ut fyra spelare och satte in ungdomar, varav några gjorde sina allra första matcher någonsin. De trodde nog att de skulle vinna ändå, men inte, berättar Hasse Gustafsson, som givetvis är mycket nöjd.
– Särskilt bra tycker jag Bosse Thisell var. I andra matchen spelade han kanonbra.