Nu hårdnar kampen om en kvalplats till tvåan. HBK förlorade hemma mot JBS/Boys F med hela 6-14 efter en riktigt svag insats. Hjo och Oden F ligger nu bara någon poäng efter i tabellen.
– En riktig genomklappning från vår sida. Det här var nog säsongens sämsta insats, suckar Hasse Gustafsson, spelande coach.

Bilden: Inga muntra miner i HBK, laget föll på hemmaplan mot JBS/Boys F.

– Bara tre man får godkänt idag, Danne, Tobbe Jansson och Olle, övriga kan mycket bättre, säger han.
HBK spelade förra helgen riktigt övertygande på nya oljeprofilen Allsvenskan 39 2018. Men i den här omgången gick det inte alls. Redan i första serien kunde det anas var matchen var på väg. HBK hamnade i under läge direkt med 1-4 efter svagt spel. Det fortsatte i tredje, som gick till JBS F med 3-2 och därmed sammanlagt underläge för HBK med 3-7.
– Jag kan bara konstatera att vi hade oerhört mycket missar från alldeles för många spelare samtidigt. JBS F spelade bra, men det var vårat eget fel att vi hamnade så långt efter, säger coachen.
Bilden: En usel start av HBK. Efter andra serien var laget i underläge med hela 3-7.

I tredje rundan spelade HBK upp sig och vann serien med 3-2, gick till 6-9 sammanlagt, och såg till att det matchen gällde något även i sista serien. Men i den avslutande serien föll laget ihop fullständigt. JBS F vann slutrundan med 5-0 och totalt med 14-6.
– En riktigt usel insats av oss. Vi saknade ett par ordinarie a-lagsspelare, men ska inte bli överkörda så här, särskilt inte på hemmaplan, suckar coachen, som dock vill ge beröm till Danne Gunnarsson som slog 842 kägelpoäng, vilket är hans högsta slagning den hör säsongen. Gustafsson ger också godkänt till Tobbe Jansson på 788 och Olle Assarsson 758.
Bilden: Tobbe Jansson var en av få HBK-spelare som fick godkänt.

Förlusten gjorde dessutom att jagande Hjo BK och Oden F2 kommer närmare i tabellen. Hjo tog poäng hemma mot Cyrus och Oden vann stort mot Vinno.
– Vilket lag som tar kvalplatsen är nu helt öppet. Vi har fortfarande greppet, men nu har vi inga marginaler alls. Det gäller att vinna, men framför allt att bättre.
Bilden: Inte nu igen! Hampus Larsson, JKK, lyckas visst varenda vecka ta sig in på HBK:s sajt. Vi börjar snart tro han är ett virus.