För ett par veckor sedan fick b-laget överraskande stryk på hemmaplan mot Gislaved trots bra spel. Men June/HBK tog revansch när lagen möttes igen i Gislaved. Den här gången blev det helt tvärtom. Reserverna vann stort, även om det inte var särskilt bra spel…
– Nej, det var en märklig match. Vi spelade inte alls bra, men Gislaved spelade sämre, så vi vann stort med 15-5, säger Hasse Gustafsson, spelande coach i HBK.
– Det var bara i första serien det var spännande, sen tog vi över helt och hållet, fortsätter han.
I kraft av hemmaplan var det GBK som började bäst och efter första serien ledde med 3-2. Men redan i andra rundan tog jönköpingsklaget över, vann serien och vände till överläge med 6-4. Segern säkrades sedan redan i tredje rundan som gick till June/HBK med hela 5-0 och sammanlagd ledning med 11-4. Segersiffrorna fastställdes sen i sista serien där HBK vann med 4-1, vilket gav slutställningen 15-5 till June/HBK.
– Det var skönt med en seger, vi fick revansch efter den där retliga förlusten hemma i RC Bowl. Men det var som sagt ingen bra match från något av lagen, säger Hasse.
Bild: Emil Fredriksson slog 824 när June/HBK besegrade Gislaved på bortaplan.

Emil Fredriksson blev bäste spelare i June/HBK då han slog 824. Tillsammans med Bosse Thisell tog han också maximala fyra banpoäng.
Bäste HBK-spelare blev David Pettersson som noterades för 660 poäng och tre banpoäng.