HBK tog som väntat hem segern mot bottenlaget Vinno. Men rosenlundslaget stretade emot bra, HBK vann med 15-5.
– Vinno har blivit mycket bättre de senaste åren. Så vi måste vara nöjda med siffrorna, säger coachen Hasse Gustafsson.

HBK inledde starkt med att vinna första serien med 4-1 och såg då ut att gå mot en storseger. men i andra rundan var Vinno det bästa laget och slog 1366 mot HBK:s 1359.
– Där hade vi tur och vann ändå serien med 3-2 och gick till ledning med 7-3 sammanlagt. Det kunde blivit något helt annat, vi låg under med 1-4 nästan hela serien men kunde tack och lov vända två banpar i slutrutorna, konstaterar coachen.
Men i tredje serien gick luften ur gästerna samtidigt som HBK spelade bra, inte minst banparet Dan och Olle som till slut vann sin match med hela 183 poäng. HBK vann serien med 4-1 och gick till ointagliga 11-4.
– Det var en mycket bra serie av oss, där nästan alla spelade på topp, säger Gustafsson och ser ganska nöjd ut.
HBK:s fina spel var dock som bortblåst i sista serien. Matchen var ju redan avgjord och det märktes att vissa spelare hade svårt att fokusera. Men samma gällde nog för Vinno som inte heller spelade särskilt bra. Trots att HBK bara slog 1317 poäng blev det seger med 4-1 i serien och därmed sammanlagd vinst med 15-5.
– Givetvis viktigt med två poäng. Vi är ju med i toppen och krigar om en kvalplats till tvåan, säger coach Gustafsson.
Bästa spelare i HBK blev Dan Gunnarsson på 783 poäng och Olle Assarsson på 744, de tog tillsammans dessutom maximala fyra banpoäng. Bra spel också av Tobbe jansson som slog 720 och tog tre av fyra banpoäng ihop med Tommy Wadenrud.
En debutant hade HBK i laget. Eva Olsson gjorde sin första match med a-laget och lyckades rikigt bra då hon slog 553 poäng och fick vara med om att ta två banpoäng.
Men Vinno åkte inte från RC Bowl utan seger. I den efterföljande jumbofinalen mot Jönköpings KK F vann rosenlundslaget med 14-5 och lämnade därmed över sistaplatsen i serien till kägelklubben.