Huskvarna BK fortsätter spela bra i division tre. Laget fick med sig två poäng från sitt besök i Cityhallen, det blev seger mot Södra BK F med 14-6. Däremot blev det förlust mot serieledande JBK med samma siffror.
Bild: David och Urban spelade bra tillsammans i matchen mot Södra F.

– Det är resultat vi måste vara nöjda med. Segern mot Södra hjälper oss hålla vår plats i toppen av tabellen. Vi ligger kvar på kvalplats uppåt. Men att vi skulle kunna rå på JBK hade vi inte räknat med, de är seriens bästa lag, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.
HBK inledde med att förlora mot JBK med 6-14. det var en match där hemmalaget tidigt tog kommandot och aldrig gav HBK någon chans. Efter de två första serierna stod det 7-3 till JBK, som sen vann tredje rundan med 4-1 och gick till ointagliga 11-4.
Bild: Dan och Olle blev HBK:s bästa banpar i båda matcherna.

– Jag tycker ändå vi gjorde en ganska bra match och pressade dem ganska bra i vissa banpar. Men JBK har ett jämnt lag och fyra starka banpar, konstaterar coachen som dock hittade matchens bästa banpar i HBK, Dan Gunnarsson och Olle Assarsson tog maximala fyra banpoäng och hade 747 respektive 826 i kägelpoäng.
Bild: HBK kunde inte rubba serieledande JBK i Cityhallen.

Matchen mot Södra BK fick nästan exakt motsatt förlopp. Här var det HBK som startade bäst och efter två serier var i ledning med hela 8-2. Även här kom avgörandet i serie tre, där HBK vann med 4-1 och gick till ointagliga 12-3. Efter en något medioker avslutning blev slutresultatet 14-6 till HBK.
Bild: Bäste spelaren i Södra F blev Claes Lindell med slagningen 781.

– Givetvis två sköna och viktiga poäng för oss. Vi spelade bättre här än mot JBK, konstaterar Hasse coach, som även denna gång fick se bästa banparet i Dan och Olle som tog tre banpoäng efter slagningarna 773 och 745. Men bra spel också av banparet David Pettersson och Urban Josefsson som även de tog tre banpoäng på slagningarna 752 och 657.