HBK är nu på kvalplats till division två. Laget vann derbyt mot JKK F i RC Bowl med hela 16-4.
– Känns jättebra, sen i november spelar vi nu på den nivå laget ska hålla. Lite synd vi gjorde en del dåliga matcher i början av serien, annars hade vi varit med och krigat om serieledningen nu, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

Bilden: Coach Gustafssson och JKK:s lovande junior Hampus Larsson, som blev bäste spelare i JKK (OBS! Det där ska ni nog kolla upp…den uppgiften kom från Hampus själv).

HBK är efter dagens storseger mot JKK nu tvåa i sin grupp och därmed på kvalplats till tvåan. Men avståndet till lagen bakom är bara en poäng, och det är dessutom flera lag som jagar. HBK har nu tolv poäng och därefter följer hela tre lag på elva.
– Det är mycket kvar så klart. Men kan vi hålla oss på den här nivån kommer vi framåt våren att vara med och kriga om den där kvalplatsen, fortsätter coachen.
Bilden: HBK spelade bra hela matchen och avgjorde redan i tredje serien.

JKK F har haft en tuff start höstsäsong och ligger i botten av tabellen med bara två poäng. Därför var det inte oväntat att dem fick svårt att bjuda på bra motstånd. HBK vann första serien med 4-1, tog andra med samma siffror och gick till ledning med 8-2. Redan i tredje serien avgjorde HBK genom att vinna även den med 4-1 och gå till ointaglig ledning med 12-3.
– Jag är jättenöjd med laget. Det var många som spelade mycket bra, framför allt täckte vi upp spärrarna bra, det var det som avgjorde till vår fördel, menar coachen, som i sista serien fick se HBK vinna ännu en gång med 4-1 och matchen sammanlagt med 16-4.
Bilden: Olle Assarsson blev bäste spelare i HBK med 861 poäng.

Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson som slog 861 kägelpoäng och dessutom tog tre banpoäng tillsammans med Dan Gunnarsson, som slog 770. Flest banpoäng tog dock banparen Tommy W och Torbjörn Jansson samt David Pettersson och Björn Tisell som knep alla fyra poängen.
– Det var stabilt över hela linjen, myser Gustafsson som kunde konstatera att laget sammanlagt fick ihop 5732 poäng vilket är klart godkänt på banorna i RC Bowl.