HBK:s Tobbe Johansson svarade för en ordentlig skräll när han i andra omgången av JP-Fightens slutspel besegrade Claes Lindell, Södra BK med 10-2. Lindell är en av Jönköpings bästa bowlare och har tidigare vunnit JP-Fighten två gånger.
Men mot Tobbe Johansson räckte inte det till. Lindell vann visserligen första serien, men sen tog Tobbe trollkarl över och vann både andra och tredje serien. Matchen var tämligen välspelad, Tobbe slog 592 poäng mot Lindells 614.

I åttondelsfinalen mot Jan Ingvarsson, Team Värnamo, fortsatte Tobbe att sätta press på de högre rankade spelarna. Här förlorade han visserligen med 0-12, var sammanlagt bara 19 käglor sämre. Avgörandet kom i andra serien som Tobbe förlorasde med en enda kägla efter att han själv missat i alla de sex sista rutorna och Ingvarsson gjorde det samma i den fem sista.

Men Tobbes plats i åttondelsfinalen var en stor framgång för HBK. Det är inte ofta nån av klubbens spelare tar sig så långt fram i tävlingen. Ett stort grattis Tobbe!