Tobbe trollkarl har fått upp ångan ordentligt i JP-Fighten. Frågan är om han inte satt något form av rekord. Han har spelat tre matcher och vunnit samtliga med 12-0. Först två storsegrar i gruppspelet och därefter även seger mot Loella Juul från Skillingaryd med lika mycket.
Tobbe har nu sina tre matcher i JP-Fighten maximala 36-0 i diff, vilket rimligtvis borde vara svårslaget. Matchen mot Loella Juul var inledningsvis dock tämligen tuff för Tobbe. Han vann första serien med bara några käglors marginal, efter en olycklig miss i nionde rutan. men i de två avslutande serierna gav han aldrig sin motståndare en chans.
Tobbe är som ende HBK-spelare klar för söndagens avslutande cupomgångar i JP-Fighten. men här får hans tufft motstånd i form av rutinerade Claes Lindell, Södra BK.
För Hasse Gustafsson gick dagens matchande inte lika bra. Marcus Nilsson, JBK, var för dagen en för svår motståndare för Hasse som aldrig lyckades hitta riktigt rätt på banorna.
– Fan, det verkar som jag har tunnelseende idag, klagade han.
Marcus vann matchen med 8-4 och skickade därmed hem Hasse till tv-soffan i Huskvarna för resten av helgen.
Tobbe spelar sin första match på söndag klockan 11.15 i Cityhallen. Vinner han mot Claes bjuds det på det åttondelsfinal direkt efter.