Som vi alla vet gillar Hasse JP-Fighten mer än någon annan tävling och han brukar alltid ställa till med en skräll. Nu är han klar för slutspel i 2018 års tävling efter två imponerande segrar i gruppspelet. Han besegrade först Magnus Appelberg, JBS/Boys och därefter hemmahoppet Peter Cedenloth, Södra BK.
Hasse blev därmed gruppvinnare och är som förste HBK-spelare klar för slutspelet.
– Spelet stämde kanske inte till hundra procent hela tiden. I första matchen började jag bra och klappade ihop i sista. I andra matchen blev det precis tvärtom, en usel start men en bra avslutning, skrattar Hasse som givetvis är mycket nöjd med sin insats.
Matchen mot Magnus Appelberg såg ut att vara avgjord efter de två första serierna. Där hade Hasse spelat storartat och ledde klart inför sista. men sen slog de berömda JP-Fightsnerverna till. Hasse förlorade serien stort, men inte tillräckligt för att förlora matchen, som i stället slutade 6-6 men där Hasse hade den bästa slagningen. med två käglors marginal.
I matchen mot Peter Cedenloth, Södra BK, hamnade dock Hasse i underläge från första början. hemmaspelaren vann första serien med närmare 50 poäng och såg ut att gå mot en klar seger.
Men i andra rundan fick Hasse ordning på spelet samtidigt som det var Cedenloths tur att drabbas av JP-Fightsfrossa. Hasse vann andra serien efter en jämn kamp. I tredje och sista serien drog Hasse ifrån direkt och vann serien och matchen klart.
– Trodde aldrig att jag skulle vinna matchen med 10-2 efter den fina inledningen från Peter. Men om det är i nån tävling det kan svänga så är det i JP-Fighten, säger Hasse, som nu får vila fram till 5 och 6 januari då slutspelet avgörs i Cityhallen.
Gunnar Bäckström hade dock inte samma tur som Hasse. han förlorade först mot Alexandra Bärlund, Fram, och därefter även mot Marcus Nilsson, JBK, vilket innebar att han hamnade sist i gruppen och därmed är utslagen.
Postis och Filip.
En Cityhallslegend.
Storfrämmande från Nässjö, Christer Undfors och Johan Thedeby.
Christer Undfors fick en tuff start då han förlorade mot hemmaspelaren Andreas Appelberg med 0-12 i första matchen. Men då han vann sin andra match med klara siffror tog han sig till slutspel som en av dagens bästa tvåor.