HBK har hittat formen. Laget har nu fyra raka segrar efter att nu också ha besegrat serieledande Kyrk F2 hemma i RC Bowl. HBK vann den mycket jämna och spännande matchen med 12-8.
– Det var mer kamp än bowling. En mycket jämn och bra bowlingmatch. Än en gång var HBK bästa laget, myser spelande coachen Hasse Gustafsson, som själv hade stor del i segern.

HBK inledde höstens seriespel urusel och kunde räkna in hela fem förluster i rad innan det blev seger mot JKK F i mitten av november. Förra helgen vann laget dubbelt i Rosenlund och hade helt plötsligt häng på topplagen i den mycket jämna serien. Dagens hemmaseger mot Kyrk F gör att HBK nu på allvar blandat sig i toppstriden.
– Det känns som det är här vi ska vara nu. Vi har spelat bra den senaste tiden. Synd bara att vi startade serien så dåligt, annars kunde det sett ännu bättre ut, säger Gustafsson.
HBK hade revansch att fordra på Kyrk F2. När lagen möttes tidigare i höst i Skövde åkte HBK på stryk med pinsamma 3-17.
– Vi hade ganska många reserver med i Skövde, den här gången hade vi ett helt annat lag. Det överraskade nog Kyrk, som blev stressade när vi pressade dem så hårt redan från början, menar Hasse Gustafsson.
Matchen var redan från början mycket jämn. HBK vann första serien med 3-2. I andra tog Kyrk över och ledde länge med 5-0. Men i omgångens sista rutor lyckades HBK ta hem ett banpar genom Dan G och Olle A.
– En mycket viktig poäng. I stället för underläge med 3-7 låg vi efter med bara 4-6. Det gjorde att vi tände till på allvar i tredje serien. Vi hade ju häng på serieledarna, myser Gustafsson.
I den följande serien tog HBK kommandot redan från början. Efter en slagning på 1402 blev det seger med 4-1 och övertagen ledning med 8-7. Här var Hasse själv med och tog en mycket viktig banpoäng, då han tillsammans med Bosse Thisell vände och vann sitt banpar.
I sista serien spelade HBK ännu bättre, mycket tack vare att Tobbe Jansson började hitta in på banorna och sänkte den ena striken efter den andra. David Pettersson ville inte vara sämre, utan satte hon också flera avgörande strikar. HBK kunde tack vare det vinna sista serien med 4-1, med en slagning på hela 1493 poäng, och matchen sammanlagt med 12-8.
– En riktigt skön seger. Vi visste att vi hade chansen, men trodde väl inte att det verkligen skulle gå vägen. det här var vår absolut bästa match den här säsongen och en riktigt bra avslutning på höstens seriematcher, säger en mycket nöjd coach.
Bäste spelare i HBK blev Dan Gunnarsson som slog 788 kägelpoäng och tog fyra banpoäng tillsammans med Olle Assarsson. Näst bäst blev David Pettersson på fina 770 och tredje bäst blev Tobbe Jansson med 745 poäng.

HBK har tack vare den senaste tidens segrar gått från näst sista plats till tredje plats i serien, på samma poäng som tvåan Hjo men en något sämre diff.
– De här senaste matcherna gör att vi verkligen kan se fram mot vårens seriespel. Det ska bli riktigt roligt, säger Gustafsson.
Bilden: Den här bilden lägger vi in på begäran av Hampus i JKK, som spelade mot Kyrk F2 precis innan HBK.