När HBK kom tillbaka till Rosenlunds bowlinghall för att spela derbyn mot Vinno och JBS/Boys F blev det riktigt kul. HBK vann båda matcherna, först med klara 15-5 mot Vinno och efter en rafflande tillställning blev det seger mot JBS/Boys F med 12-8.
Bilden: Tre bröder Thisell och David Pettersson som tillsammans mav gjorde matchen mot JBS/Boys F i Rosenlund.

– Jätteskönt med två segrar i vår gamla hemmahall. Vi spelade dessutom bra, inte minst mot JBS/Boys och var väl värda båda segrarna, säger en mycket nöjd coach i HBK, Hasse Gustafsson.
– På bara två serieomgångar har vi gått från botten till toppen av serietabellen, så just nu känns det mycket positivt. Det här var vår tredje seger i rad, förra helgen slog vi ju JKK F, fortsätter han.
Första matchen, mot Vinno, såg till början ut att bli lite väl enkel. Efter de två första rundorna ledde HBK med hela 9-1 och såg ut att gå mot en rejäl storseger. men i tredje rundan var det fina spelet av någon anledning som bortblåst.
– Vår tredje serie var något av det värsta jag varit med om. Vi slutade ju spela och missade allt. Vi hade koll på att banorna skulle ändra sig efter två serier, men det var det ingen som hade en tanke på. Det var helt klart inte bra för oss att leda med 9-1, vi slutade ju spela, säger Gustafsson och ser irriterad ut.
Vinno vann därför serien med 4-1 och HBK:s ledning var efter det bara 10-5. Men i sista serien skärpte HBK-spelarna till sig.
– Fattas annat. När vi började spela bowling igen blev det något helt annat. Men trots att vi vann sista med 5-0 och matchen med 15-5 tycker jag att siffrorna borde blivit större. Samtidigt får man vara nöjd med att det blev seger, säger Hasse.
Den prestigeladdade matchen mot JBS/Boys F blev däremot riktigt tuff. Både HBK och JBS/Boys ställde upp med bra laguppställningar och båda hade siktet inställt mot seger.
Ännu en gång började HBK matchen mycket bra. Laget vann första serien med 4-1 efter synnerligen inspirerat spel av samtliga. Men i andra serien såg JBS/Boys ut att kunna kvittera. Hemmalaget ledde nästan hela med 5-0 och såg ut att kunna vända matchen. Men de taggade HBK-spelarna gav sig inte. Banparen Urabn/David och Bosse THisell/Tobbe Jansson lyckades vända och vinna sina matcher med bara några få käglor vardera.
– Jättestarkt gjort. Det var nog där vi tog hand om matchen på allvar. I stället för att hamna i underläge var vi i ledning med 6-4, konstaterar coachen.
När HBK i tredje serien sen vann med 3-2 och inför sista därmed var i ledning med 9-6 kom laget i ett mycket bra läge.
– Där vi fick ett viktigt psykologiskt övertag. JBS skulle ju behöva vinna sista serien med 5-0 för att ta hem matchen, och vi behövde bara två banpoäng. När vi dessutomn fick en bra start på serien gick luften ur JBS, menar Gustafsson, som kunde se sitt lag vinna serien 3-2 och matchen sammanlagt med 12-8.
– En skön seger så klart. Det var en jämn match som mycket lätt kunde gått JBS väg i stället, de spelade ju jättebra. Så vi är givetvis nöjda med att vi vann, säger Hasse coach.
Dagens bästa insats svarade HBK-junioren David Pettersson som i matchen mot JBS/Boys satte nytt personligt rekord med mycket fina 858 poäng. Ingen annan spelare i HBK var ens i närheten av detta.
I sista matchen spelade dessutom alla tre bröderna Thisell en avgörande i insats i de två sista serien, då Pelle och Björn spelade hem flera viktiga banpoäng samtidigt som Bosse Thisell spelade mycket bra ihop med Tobbe Jansson och också tog avgörande poäng.