HBK:s höst har så här långt inte varit något att skryta om. Det stolta huskvarnalaget har radat upp den ena förlusten efter den andra. Men i derbyt mot JKK F kom äntligen en seger. HBK vann med 13-7.
Bilden: David Pettersson bäst i HBK med 791 poäng.

– Jätteskönt. Vi var det bästa laget idag och spelade dessutom bra. Vi var värda den här segern, säger coachen Hasse Gustafsson, som inte kan dölja att han är jättenöjd med resultatet.
– Det här behövde vi verkligen. Det har varit ganska neråt i klubben ett tag, så det här var en viktig seger, fortsätter han.
Matchen var dock jämnare än vad siffrorna visar. JKK hängde med bra ända fram till sista serien.
– Avgörandet kom egentligen i slutet av tredje serien. Där fick vi lite turligt med oss två banpoäng med sammanlagt fem käglors marginal. Tack vare det kunde vi gå till ledning med 9-6 inför sista och det blev för mycket för JKK att hämta in, konstaterar Gustafsson.
HBK startade matchen bra trots att den spelades på JKK:s ”hemmaoljning, 41 fots kvalprofil, som HBK-spelarna inte var vana vid.
Bilden: JKK-mascoten & nattportieren Hampus, som var en av de bästa i motståndarlaget.

– Vi var förberedda på att det skulle handla om mycket rakslag och att spärra de käglor som stod kvar. Vi tränade på det veckan innan och det lönade sig, menar coachen.
Efter de två första serierna ledde HBK med klara 7-3 och hade matchen i ett klart grepp. I tredje rundan tog dock JKK över och såg länge ut att kunna vinna med 5-0 och på så sätt göra matchen helt jämn. Men tack vare att Tommy W och Tobbe Jan vände och vann sin serie med fyra käglor och Danne och Olle samtidigt lyckades vinna sitt banpar med bara en kägla kunde HBK behålla greppet om matchen. Sista serien gick till HBK med 4-1 och segern med 13-7 kunde fastställas.
Bilden: Se upp! När Tobbe får den blicken gäller det att passa sig.

Bäste spelare i HBK blev David pettersson som med sin tvåhandsfattning dunkade in 791 kägelpoäng och tillsammans med Tobbe Johansson tog tre av fyra banpoäng. Bra spel också av banparet Dan och Olle som slog 734 respektive 739 och tog maximala fyra banpoäng. Stundtals även bra spel av Tobbe Jansson och Tommy Wadenrud som fick med sig tre banpoäng.