HBK fick en tuff start på bowlingsäsongen när Cyrus från Cityhallen kom på besök till RC Bowl. Trots att HBK startade bra och ledde efter första serien blev det förlust med 9-11.
– Ser väl hyfsat ut på pappret, men sanningen är att vi blev överkörda. Matchen var avgjord redan efter tre serier, suckar HBK-coachen Hasse Gustafsson.

HBK startade piggt och ledde efter första rundan med 3-2. Då trodde väl de flesta att det skulle kunna bli en jämn match. Men inte.
HBK:s andra och tredje serie är inget att skryta med. HBK förlorade andra omgången med hela 0-5 efter en bedrövlig insats från samtliga spelare. Den tredje serien blev ännu sämre, fölust med 1-4 och underläge med hela 4-11.
– Det bara small till sen var matchen över, suckar Hasse Gustafsson, som inte ens kunde vara glad över att HBK spelade upp sig betydligt i sista serien, vann den med 5-0 och så till så resultatet ändå blev hyfsat, bara 9-11 i förlust.
– Det var ju avgjort, så både vi och Cyrus slappnade väl av. För vår del var det bra, för Cyrus inte lika bra. Fortsätter vi spela seriematcher som vi gjorde i sista rundan kan det bli en kul säsong. Men om vi spelar som vi gjorde i andra och tredje serien blir det inte alls roligt, menar Gustafsson.
– Men det är i början av säsongen och vi har inte kommit igång med träningen på allvar. Det här var dessutom vår första match för säsongen, så det kommer att bli bättre, fortsätter Gustafsson, som till slut medger att han ändå var ganska nöjd med Dan Gunnarsson spel.
– Skitbra start av Danne. Han slog 800 i första matchen, det är bra. Bra spel också av Tobbe Jansson som slog till med 761. Men för de övriga finns saker att förbättra, säger han.
HBK tackar dagens publik, det vill säga Kjell, för att han stannade kvar hela matchen.