HBK och June utökar sitt samarbete från den gångna säsongen. Förra året hade klubbarna ett samarbetsavtal där HBK-spelare fick möjlighet att hoppa in och spela med Junes f-lag i tvåan. Den kommande säsongen kommer de båda klubbarna i stället att ha ett gemensamt b-lag i division fem.
– Det fungerade bra förra året och ett gemensamt b-lag blir nu en jättebra lösning, säger Johan Almqvist, ordförande i June.
– Jag är helnöjd, förra säsongen fick många av våra spelare stå över ganska mycket, nu kommer det att finnas betydligt bättre möjligheter att få spela, menar Hasse Gustafsson, UK i HBK.
Samarbetet innebär också att June drar ur sitt f-lag ur det nationella seriesystemet. Klubben hade under den gånga säsongen, trots bistånd från HBK, svårt att få ihop ett slagkraftigt lag. När det nu är klart att en del etablerade junespelare lämnar klubben väljer man därför att spela med ett reservlag i stället, förutom klubbens a-lag i division ett.
För HBK:s del blir det i stället en utökning, klubben hade förra säsongen bara ett lag i seriespel, a-laget i trean.

Laget ska heta June B
De båda klubbarna har nu anmält ett gemensamt lag till Småland/Blekinges reservserie för åttamannalag. Laget kommer dock officiellt att spela under Junes namn.
– Enligt Smålands regler går det inte att ha dubbelnamn typ June/HBK eller tvärtom. Det måste vara en klubb som står bakom, förklarar Johan Almqvist.
Lösningen på ekvationen blir att HBK och June skriver ett samarbetsavtal vilket ger HBK-spelarna rätt att spela i det gemensamma b-laget, trots namnet. Spelarna kommer dock inte att behöva ha lika matchtröjor, där kan HBK-spelarna använda sina egna. Klubbarna kommer att dela på kostnaderna för matcher och resor. I varje match ska fyra spelare från varje klubb finnas med. Jämna serieomgångar har June med en reserv, i udda omgångar ska en HBK-spelare finnas redo att hoppa in.
– Vi delar allt lika. För att avgöra vilken klubb som skulle stå för namnet gjorde vi helt enkelt så att vi lottade, så där var det slumpen som avgjorde, säger Hasse Gustafsson.