Tolv lag har så här långt anmält sig till RC Open 2018, vilket HBK tycker är ett bra antal. Turneringen spelas i så fall med tre grupper med fyra lag i varje. Men arrangören ser gärna att fler lag ställer upp. Målet är att, som tidigare, ha 16 deltagande lag.
Bilden: Team Linköping var ett av de första lagen som anmälde sig till RC Open 2018.

– Vi är vid ett vägskäl nu. 12 lag är egentligen perfekt, då får alla matcher plats i RC Bowl, och alla lagen får spela minst tre matcher som tidigare, säger tävlingsledaren Olle Assarsson.
– Men anmäler sig bara ett lag till spräcker vi det schemat, då måste vi ha betydligt flera halltider och då riskerar turneringen att gå ekonomisk back, fortsätter han.

HBK har därför beslutat att både sätta stopp för fler anmälningar, men att man gärna tar emot fler lag ändå…hur nu detta går ihop sig.
– I dagsläget har vi inga fler platser lediga, som det ser ut nu blir det tre grupper med fyra lag i varje, sammanlagt 12 lag. Men är det så att fler klubbar (fyra närmare bestämt) vill vara med kommer vi att öppna upp för en grupp till. Då blir det som tidigare år 16 lag, förtydligar Olle.
SIS anmälde sig direkt
Det finns dock gott hopp om att kunna ta med 16 lag i RC Open. HBK har redan fått in en trettonde anmälan.
– Skillingaryd hörde av sig direkt när de hörde talas om detta, så i dagsläget behövs det bara tre lag till för att kunna köra en fjärde grupp. Så om det finns fler klubbar som har funderat på att ställa upp vore det bra om dem hörde av sig så fort som möjligt. Då slipper vi och de eventuella extra lag som anmäler sig gå i ovisshet, fortsätter Olle.
Definitivt beslut kommer att tas senast den 29 juni, då anmälningstiden går ut.
– Men om tre lag hör av sig innan dess tar vi givetvis beslut tidigare. Det allra roligaste vore ju om vi som vanligt kunde köra turneringen med 16 lag.