Nu är det klart var kvalmatchen till tvåan mellan Huskvarna BK och Södra BK ska spelas. Som väntat blev det inte neutrala Rosenlunds bowlinghall, eftersom det där saknas scoring On-line. I stället får de båda jönköpingslagen åka till Nässjö bowlinghall på söndag 6 maj.
Bilden: Södra BK, som spelat i tvåan den gånga säsongen är minst sagt storfavoriter i kvalmatchen mot HBK. Citylaget har en rad rutinerade spelare som alla spelat på högre nivå tidigare.

Trots att det alltså finns tre bowlinghallar i Jönköping gick matchen inte att spela på hemmaplan. Enligt förbundets regler får inga kvalmatcher spelas i hallar som saknar scoring On-line. Två av hallarna i Jönköping har det, HBK:s hemmaarena RC Bowl och Södra BK:s Cityhallen, men inte Rosenlund, som av den anledningen inte får några kvalmatcher alls den här våren. Tråkigt också för både HBK och Södra som först och främst måste lämna stan, men också för att klubbarnas supporters förmodligen uteblir helt. En av de negativa sakerna med att kvalmatcherna ska spelas på neutral plan är att hemmapubliken inte få se sina lag, men det är så Svenska Bowlingförbundet vill ha det.

Dem som trots allt verkligen vill se HBK eller Södra får åka till Nässjö på söndag 6 maj för att bevittna denna kvaldrabbning. Första matchen startar 10.00, den andra ska gå igång 11.40. Om lagen då vunnit var sin match spelas en tredje och avgörande match över en serie med start klockan 13.20.

Den oljningsprofil som kommer att användas blir den som Svenska Bowlingförbundet tagit fram särskilt till årets kvalspel; kvalprofil 2018.