Pelle Thisell är klubbmästare i HBK 2018. I finalen besegrade han Olle Assarsson efter en dramatisk duell som inte avgjordes förrän i sista rutan. Pelle behövde tre strikar i ruta tio för att bli klubbmästare. Han satte alla tre och vann finalmatchen med tio poäng.
– Kul att bli klubbmästare igen. Det är alltid roligt att vinna och särskilt en sån här tävling när man får möta sina klubbkompisar, säger Pelle som blev klubbmästare för tredje gången. Tidigare har han tagit hem mästartiteln 2010 och 2013.
Det är Pelle och Olle som prenumererat på klubbmästartiteln i flera år nu. Innan dagens tävling hade Olle fyra raka klubbmästartitlar.
– Det var så klart extra roligt att vi möttes i finalen. Det är alltid kul att spela mot Olle, han ger sig aldrig, säger den nye klubbmästaren.
– Det var Pelles tävling idag. Han var bäst från början till slut.Det har han varit hela säsongen, så han är en värdig mästare, säger Olle.
Pelle tilldelades även priset för högsta slagning på en serie. Pelle slog 226 poäng redan i första serien, vilket ingen kunde matcha. Han får därmed ha klubbens ärofyllda Homer Simpson-statyett stående hemma ett helt år.
Vinnare i Lilla KM, alltså med hcp, blev Tommy Wadenrud. Han var noterade hela 1360 poäng med hcp över de inledande sex serierna vilket ingen kunde matcha.
KM-tävlingen inleddes med sex serier kvaltävling där Pelle hade högst slagning, 1140, följd av Olle på 1069, därefter Dan Gunnarsson med 1039 och på fjärde plats Björn Tisell, som i de två sista serierna spurtade sig fram till sin fina placering. De åtta främsta gick sedan vidare till utslagsturnering.
I första omgången av denna försvann David Pettersson och Tobbe Jansson. Efter andra omgången fick Tommy Wadenrud och Hasse Gustafsson lämna banorna. I semifinalerna besegrade därefter Pelle sin bror Björn med 212-147 och Olle slog Dan med 174-148.

Samtliga resultat hittar du under Matchfakta.

Bilder från tävlingen finns i Bildarkivet.