Det blir en riktig långresa när HBK ska möta Kalmar AIK i första omngången av kvalet till division två. Svenska Bowlingförbundet skickar HBK hela vägen till Gamleby på lördag 28 april, en resa på sammanlagt 33 mil fram och tillbaka.
Men Kalmar AIK har nästan lika långt att åka, 31 mil fram och tillbaka.
– Det är rättvist på så sätt, men ibland förstår man inte hur förbundet resonerar. Det finns andra hallar på betydligt närmare avstånd för bådas lagen, Hultsfred, Vimmerby, Växjö, Värnamo, Vetlanda. Man kunde lagt matchen i någon av dem i stället. Det tråkiga med att lägga matchen på en så avlägsen plats för båda lagen är att det knappast blir några supporters som vill åka och titta. Och utan publik tappar man ju en stor del av intresset för kvalet, säger Olle Assarsson i HBK.
Matchen spelas lördag 28 april, med start klockan 10.00. Det blir alltså tidig avresa från RC Bowl för HBK:s del.
– Vi får väl hoppas att det kommer några gamlebybor och kollar på matchen så det blir lite kvalstämning åtminstone. Men det blir okej att spela ändå. Kvalmatcherna gäller ju mycket, så det kan bli spännande. Kalmar får dock finna sig i att vara storfavoriter, vi fick ganska ordentligt med stryk när de var och spelade hos oss i RC Bowl. Men man vet aldrig, kval är något helt annat än en vanlig seriematch, säger Olle Assarsson.
Vinnaren i matchen mellan HBK och Kalmar AIK går vidare till andra omgången av kvalspelet den 5-6/5, där väntar Södra BK.