Som väntat blev serieettan Borgholm en för svår motståndare för HBK. Trots fördel av hemmaplan blev det förlust med 7-13. Därmed säkrade Borgholm seriesegern och uppflyttning till tvåan. För HBK:s del var det sedan tidigare klart att det blir kval.
Bilden: Tobbe Johansson blev en av HBK:s bästa spelare då han slog 716 kägelpoäng.

– Tycker vi gör en bra match efter förutsättningarna. Vi hade egentligen inget att spela för, då kan det vara svårt att tända till. Men vi kämpde och gav Borgholm ordentligt motstånd, säger Hasse Gustafsson, spelande coach i HBK.
Att matchen var viktig för Borgholm märktes, ölänningarna var i inledningen av matchen synbart stressade. men ju längre matchen gick desto bättre spelade laget. Men HBK bjöd bra motstånd hela vägen. Första serien slutade 2-3 till Borgholm efter att samtliga banpar varit jämna fram till sista rutorna. I andra serien blev det samma siffror och ett liknande scenario, Borgholm ledde efter den starten med 6-4.
– Tycker vi hade lite otur där, om några fler käglor gått vår väg i stället för Borgholms kunde det varit vi som varit i ledning, menar coachen, som dock inte är nöjd med HBK:s tredje serie. Det var där matchen mer eller mindre avgjordes. Borgholm vann med 4-1 och gick till ointagliga 10-5 efter en blek insats från HBK. Sista serien blev dock jämnare och slutade 3-2 till Borgholm, vilket gav slutresultatet 7-13.
– Vi borde kanske kunnat pressa dem lite hårdare, men matchen gällde som sagt inget för vår del. Men vi gjorde så gott vi kunde, så jag tycker det ändå blev snygg avslutning av seriespelet, säger Hasse Gustafsson.
– Sen måste vi också gratulera Borgholm. De har gjort en mycket bra säsong och vunnit både hemma och borta. Vi önskar dem lyckat till i tvåan nästa säsong, fortsätter han.