HBK är på kvalplats till division två efter seger i den viktiga bortamatchen mot Sture i Sävsjö med 13-7. HBK gjorde en mycket bra bortaomgång, i Skillingaryd förlorade visserligen HBK, men slog hela 6088 poäng och pressade hemmalaget SIS till nytt klubbrekord.
– Ett mycket bra facit, två poäng på två bortamatcher är mer än väl godkänt. Nu är vi med på allvar i kampen om en kvalplats till tvåan, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.
– Vi spelade dessutom i två hallar med helt olika förutsättningar och behärskade det bra. I Skillingaryd var det lättspelat och det gällde att hänga med när hemmalaget satte sina strikeföljder. I Sävsjö var det precis tvärtom, mycket svårspelat och spärrspelet blev avgörande, fortsätter coachen, som var nöjd med hela lagets insats men extra nöjd med Pelle Thisell som spelade strålande i båda matcherna. I Skillingaryd slog pelle hela 955 poäng, vilket är den högsta slagningen i HBK den här säsongen och Pelles högsta någonsin i en seriematch.
Bilden: Detta är Per. Han är jätteglad. Han tycker väldigt mycket om sitt bowlingklot. Det var med det han slog hela 955 poäng i Skillingaryd.

– Jag är kanonnöjd, det stämde ända från början och jag behövde bara flytta två ribbor på hela matchen, säger Pelle Thisell som även blev HBK:s bäste spelare i Sävsjö, men då med betydligt blygsammare 711 poäng.
– Helt andra förutsättningar som sagt. Här gällde det att hålla huvudet kallt och inte bli irriterad när strikarna uteblev. Det tycker jag hela laget gjorde väldigt bra idag, det var därför vi vann i Sävsjö, fortsätter han.

SIS är hemma i Skillingehus ett mycket svårslaget lag. Den här säsongen har än så länge inget gästande lyckats besegra dem. HBK var nära att lyckas, men då hemmaspelarna Andreas Aldelius, 1016 poäng, och Boris Tencic, 957, satte den strikeraden efter den andra kunde HBK inte hänga med. SIS vann med 11-8 efter att ha satt nytt klubbrekord med 6654 kägelpoäng.
– SIS spelade fantastiskt bra, våra 6088 räckte i de sammanhangen inte särskilt långt även om det var den bästa slagning ett bortalag gjort i Skillingaryd den här säsongen, konstaterar Hasse coach.
Bilden: David Pettersson var en av segerorganisatörerna när HBK överraskande vann i Sävsjö. Han spelade mycket bra hela matchen.

Matchen i Sävsjö blev helt annorlunda. HBK kopplade redan i början ett fast grepp om händelserna vilket laget sedan aldrig släppte ifrån sig. HBK ledde hela matchen och när det blev seger med 4-1 i sista rundan fastställdes resultatet till 13-7.
– Det är inte många som vunnit i Sävsjö den här säsongen, så man kan inte vara annat än nöjd trots att resulatetn var betydligt blygsammare, säger coachen, som nu kan se fram mot ännu ett uppehåll innan det är dags för serieepilogen i början april.
– Då möter vi fört Eksjö F och sen i sista omgången Borgholm på hemmaplan. Ska vi vara riktigt säkra på att få behålla andraplatsen i serietabellen måste vi förmodligen vinna båda.