Björn Tisell och hans lillebror Pelle satte den ena striken efter den andra i båda bortamatcherna mot Eksjö och sen Swedoor i Nässjö. Det hördes. Mycket tackvare det kunde HBK vinna den viktiga matchen mot Eksjö. Däremot blev det förlust mot Swedoor.
– Både Pelle och Björn spelade strålande idag. Pelle gick över 800 för första gången den här säsongen, det var en riktigt fröjd att få se bröderna strika idag, först i Eksjö och sen i Nässjö. De hördes i hela hallen, säger coachen Hasse Gustafsson, som är nöjd med HBK:s insats på bortaplan.
– Två poäng på två bortamatcher är ett bra facit. Segern mot Eksjö gav oss dessutom två viktiga poäng i kampen om kvalplatsen till tvåan. Visst hade det varit roligt om vi besegrat Swedoor också, då hade vi varit klara för kvalspel, men idag var dem det bästa laget, fortsätter han.

Den inledande matchen i Eksjö bowlinghall mot EBK F såg till en början ut att bli riktigt tuff. HBK vann visserligen båda de första serierna men bara med 3-2 och gick till ledning med 6-4. Den tredje serien slutade med samma siffror, som trots att matchen varit jämn gjorde att det vägde över till HBK:s fördel ganska ordentligt, ledning med 9-6. I sista serien gav HBK aldrig hemmalaget någon chans, utan vann rundan med 4-1 och matchen sammanlagt med 13-7.
– Siffrorna var inte särskilt höga, men det var ganska svårspelat i Eksjö, så vi är nöjda med poängen, säger Hasse Gustafsson som kan konstatera att Pelle Thisell blev lagets bäste spelare med slagningen 739 följd av Dan Gunnarsson på 727.
Bilden: Tredje brorsan Thisell, Bosse, spelade tillsammans med Hasse och tog flera banpoäng efter bra spel.

Efter resan till Nässjö och en stadig lunch var det dags att möta Swedoor i en viktig streckmatch om en plats i kvalet. Swedoor låg inför matchen sex poäng bakom HBK men hade vid chansen seger att komma ikapp. Med magarna fyllda kunde HBK inte stoppa det hungrigare nässjölaget som tog grepp om händelserna direrkt. HBK stretade emot men låg efter de två första serierna under med 4-6.

– Matchen avgjordes i tredje. Vi försökte komma ikapp, men det blev precis tvärtom., suckar Hasse. Swedoor vann tredje rundan med 5-0 och gick till ledning med oitagliga 11-4. Sista serien blev därför en tämligen avslagen historia där dock HBK kunde snygga till siffrorna genom att vinna med 4-1 och därmed fastställa slutresultatet till 8-12.
– Swedoor vann rättvist, de var det bättre laget idag. Det betyder också att de fortfarande har chansen att gå förbi oss i tabellen. För att lyckas med det måste de i så fall vinna nästan alla matcher de har kvar samtidigt som vi ska förlora. Det ser ut som en stor fördel för oss, men vi har ett tufft spelschema i de sista omgångarna, så inget är klart ännu, säger coachen.