Kalmar AIK blev som väntat en för svår nöt för HBK att knäcka. Trots fördel av hemmaplan kunde HBK inte rubba topplaget utan fick se sig besegrat med 7-12.
– Men vi gjorde ingen bra match idag. Det var alldeles för mycket enkla missar, då vinner man inte mot ett så bra lag som Kalmar, konstaterar Pelle Thisell, UK och lagledare i HBK.

Bild: Olle blev bäste spelare i HBK med 783 poäng. Foto: Pelle Thisell.

– Om vi spelat som vi gjort tidigare under våpren kunde vi gett dem bättre motstånd, men som det såg ut idag var vi chanslösa, fortsätter han.
Det var dock en tämligen jämn match, där Kalmar vann flera serier med bara några käglors marginal.
Första serien gick till HBK med 3-2. Andra rundan såg länge ut att gå samma väg, men i slutet av omgången vände kalmarlaget på alla banpar, vann med 4-0 och gick till ledning med 6-3.
Bild: I andra serien trodde hela hemmapubliken (Urban) på att HBK skulle vända och vinna. Så blev det dock inte, Kalmar AIK var för bra för HBK. Foto: Pelle Thisell.

Tredje serien såg till en början också ut att gå HBK:s väg då laget länge ledde stort, men efter ännu en stark avslutning tog HBK hem serien med bara 3-2 och låg under m,ed 6-8 inför sista.
– Kalmar avslutade starkt i alla serierna, det var det som avgjorde till deras fördel. Men så spelar ett topplag, säger Pelle.
Sista serien blev inte heller särskilt rolig för HBK:s del. Även här ledde hemmalaget länge, men i slutet vände Kalmar och vann med 4-1 och matchen sammanlagt med 7-12.
– Bra gjort av Kalmar, mindre bra av oss, men idag var det klasskillnad, konstaterar Pelle.
Bild: Gunnar Bäckström startade matchen bra, men ly mattades på slutet. Foto: Pelle Thisell.

Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson som fick slita för att få ihop 783 kägelpoäng och en banpoäng tillsammans med Hasse Gustafsson. Näst bäst blev David Pettersson som noterade 746.
– Att bara två spelare gick 700 på hemmaplan är så klart lite oroväckande. Vi måste spela bättre än så om vi ska hänga med i toppen av tabellen även i fortsättningen.