HBK tog en gruvlig revansch på höstens oavgjorda derby mot JKK F. När lagen möttes efter årsskiftet igen vann HBK med klara 15-5.
– Det här var vår största seger den här säsongen. Vi var bäst idag, säger en mycket nöjd Pelle Thisell, spelande coach och en av lagets bästa spelare med 795 poäng.

– Vi tog hand om matchen direkt, det var bara i andra serien vi tappade lite, den vann JKK med 3-2, men vi släptte aldrig greppet utan kunde vinna de två sista serierna med stora siffror, fortsätter han.
HBK inledde starkt och vann första serien med 4-1. Mycket av det hände dock på att JKK fick en svag öppning och bara slog 1196 jämfört med HBK:s 1363.
I andra rundan vaknade JKK till och slog 1406, men det räckte bara till seger med 3-2 så HBK kunde behålla ledningen med 6-4.
HBK avgjorde sedan matchen i tredje serien efter en rejäl styrkedemonstration och en slagning på hela 1530. HBK vann omgången med 5-0, gick till ledning med 11-4 och såg därmed till att matchen redan var avgjord innan sista serien. I sista rundan blev det sedan seger med 4-1 och alltså sammanlagt seger med 15-5.
– Det blev lite avslaget i sista serien, det brukar bli så när matchen redan är avgjord. Jag tycker ändå att vi avslutade snyggt, säger Pelle Thisell, som av HBK:s spelare särskilt vill nämna Dan Gunnarsson.
– Danne fick inget gratis idag och fick slita hela matchen, han slog ändå 800, det är imponerande, konstaterar Pelle som själv blev näst bäst och dessutom tog maximala fyra banpoäng tillsammans med Dan.
Fyra banpoäng blev det också för nya banparet Stickan Wisberg/Urban Josefsson.
– Vi gör en bra match och vinner stort trots att vi saknade flera rutinerade spelare. Men det är det som gör att vi hänger med i toppen, vi har en bra bredd just nu och det är många som spelar bra, menar coachen.