HBK var riktigt illa ute i hemmamatchen mot bottenlaget Varta F2 från Hultsfred. Efter en usel start hamnade HBK i underläge. Det var ytterst nära att hultsfredslaget fick med sig båda poängen hem, men i sista rundan vände HBK och vann till slut med 12-8.
Bilden: Vissa hävdar att det som knäckte Varta var när Urban snubblade och ofrivilligt gjorde ”sälen” i början av fjärde serien. Det kan också hängt på att han var med och tog maximala fyra banpoäng.

– Vi gör ingen bra match idag, det var bara turen som räddade oss. Vi måste klara av att spela på våra hemmabanor trots att förutsättningarna inte exakt som de är på träningen, säger coachen Hasse Gustafsson.
Det började illa direkt. HBK förlorade visserligen första serien med bara 2-3, men att underläget stannande där berodde enbart på att banparet Olle Assarsson och Urban Josefsson vann så stort att de dessutom fick med sig diffpoängen, alla övriga HBK-lag åkte på stryk.
I andra rundan tog sig HBK samman och vann med 4-1 och gick till ledning med 6-4. Men i tredje serien började strulet igen och HBK såg länge ut att förlora serien med 0-5. Men då både Toobe Jansson och Björn Tisell samt Olle och Urban i sista stund lyckades vända sina banpar till seger stannade förlusten vid 2-3.
– Det var verkligen två viktiga poäng, hade vi inte fått dem hade vi troligen förlorat matchen, säger Hasse Gustafsson, som också konstaterar att Varta F2 var ett betydligt bättre lag än vad placeringen i botten av tabellen visar.
– De spelade bra och gav oss en stenhård match, fortsätter han.
Den här säsongen har dock HBK avgjort flera matcher i sista serien, det är därför laget nu är med i toppen av tabellen. Laget gjorde likadant den här gången. HBK tog istsa serien över helt och vann denna med 4-1 och matchen sammanlagt med 12-8.
– Skönt att vi kunde göra det igen, den här gången var vi verkligen illa ute, säger Hasse Gustafsson.
Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson som slog 812 kägelpoäng och tillsammans med Urban Josefsson, 737, tog maximala fyra banpoäng.
Pelle Thisell blev näs bäst med 750 och två banpoäng ihop med Göran Wadman.