Vårsäsongen kunde inte startat bättre för HBK. De blev seger i bortamatcherna mot Vinno och JBS/Boys F. Men derbymatcher brukar bli tuffa, så blev det den här gången också. HBK vann, men inte med stor marginal.
Den inledande matchen mot Vinno höll på att bli en riktig kalldusch för HBK. Vinno startade strålande och slog hela 1430 i första serien, fortsatte nästan lika bra i andra och ledde efter två serier med hela 7-3 mot ett chockat HBK.
– Jag har aldrig sett Vinno spela så bra någonsin tidigare. Det var tur att vi kunde vända och vinna matchen, det var ett riktigt tufft derby, säger Hasse Gustafsson i HBK.
Det var först i tredje serien HBK vaknade till och insåg allvaret. Om Vinno imponerat i de två första, var det HBK:s tur att gör likadant i de två avslutande rundorna. HBK vann tredje serien med 4-1 efter att sammanlagt slagit 1415 poäng. I sista serien tog HBK över helt och hållet, slog 1430 poäng och vann serien med 5-0 och matchen sammanlagt med 11-8.
– Vi var riktigt illa ute mot Vinno. Jag tycker det var starkt av oss att vända och vinna, det såg mörkt ut efter andra serien.
Matchen mot JBS/boys blev precis lika spännande, men där var händelseförloppet det omvända. Styrkta av segern mot Vinno startade HBK i ett rasande tempo och var efter de två inledande rundorna i ledning med 7-3. Men laget lyckades inte säkra segern i tredje serien. I stället vann JBS/Boys omgången ned 4-1 och gjorde matchen helt jämn inför sista serien.
– Ännu en gång var vi illa ute, vi spelade inte alls bra i tredje serien utan gav JBS chansen att komma tillbaka. Men tack och lov redde vi ut det på slutet, säger Hasse Gustafsson.
Ännu en gång var HBK det bästa laget i sista serien, vilket avgjorde matchen till lagets fördel. BK vann avslutningsserien med 12- 8 och matchen sammanlagt med 12-8.
– Det var verkligen två sköna segrar. Nu har vi häng på topplagen i tabellen, så fortsätter vi spela lika bra ser det ut att bli en rolig vår, säger coachen Hasse Gustafsson, som var mycket nöjd med sitt lag.
– Siffrorna var inte särskilt höga, men vi visade styrka när vi behövde det som bäst. Det är något vi kan ha nytta av längre fram under säsongen, det är många tuffa matcher kvar, fortsätter han.
I matchen mot Vinno blev Dan Gunnarsson bäste spelare i HBK med slagningen 739 poäng. Flest banpoäng tog dock Björn Tisell/Sivert Johansson som tog tre av fyra möjliga.

Bästa spelare mot JBS/Boys blev Göran Wadman på 744., Per Thisell 734 och Olle Assarsson 732, där Olle dessutom tog maximala fyra banpoäng tillsammans med Dan Gunnarsson.