Slutspel och JP-Fighten var ingen bra kombination för HBK den här gången. Det gick faktiskt riktigt illa. I första omgången slog Pelle visserligen ut Olle och tog sig vidare till andra rundan, men någon mer HBK-spelare fick han inte sällskap av.
Leszek åkte ut i sin första match, han förlorade med 4-8 mot Emil Fransson, Eksjö, efter en misslyckad sista serie. Urban Josefsson försvann ur tävlingen efter att ha förlorat med 0-12 mot Christina Lydén. Han gjorde visserligen ett desperat försök att komma ikapp i tredje serien och var nära att lyckas, men förlorade med tio poäng och fick därmed packa ihop sin bowlingväska och åka hem till Österängen.
– Jag skulle bytt klot tidigare, att jag inte tänkte på det, säger Urban.
Torbjörn Jansson hade inte nån turdag utan försvann även ur turneringen direkt då han förlorade mot Staffan Svensson, JBS med 0-12 och stora siffror.
– Usch, vilken hemsk match. Det var inget som stämde idag suckar han.
Bosse Thisell fick även han lämna turneringen efter första matchen, då han förlorade mot Claes Jersenius, June, med 6-6 och bara fyra käglor sämre slagning. Bosse stod därmed för sagens bästa HBK-insats tillsammans med brorsan Pelle.
Pelle Thisell lyckades nämligen som ende HBK-spelare gå vidare till andra rundan, han mer eller mindre körde över Olle och vann med 12-0 och mer än 130 käglor bättre slagning. Intresset för matchen var dock ganska stort, åtminstone innan publiken räknat ut åt vilket håll det skulle gå och psykkriget var igång långt innan matchen startade.
– Jag prövade med alla psykningar jag kunde komma på, men idag var det inget som funkade på Pelle, han spelade fantastiskt bra bowling, säger Olle.

Pelle seglade efter det upp som en av favoriterna till slutsegern i tävlingen, men det snacket sattes det stopp för redan i andra omgången av finalspelet. Pelle förlorade där klart mot Tuomo Halonen med 0-12 och fick alltså även han samla ihop sina bowlingprylar och bege sig hemåt.

Sammanlagt blir därför årets upplaga av JP-Fighten en inte lika sprudlande fantastisk tillställning som vi trodde efter att kvalspelet avslutats och det stod klart att hela sex HBK-spelare kvalat in till finalen. Det blev inte roligare än så.

Jonas Berglund vann JP-Fighten
Men å andra sidan kan vi i HBK trösta oss med att en f.d spelare i klubben vann JP-Fighten den här gången. Jonas Berglund spelade på 00-talet två säsonger i klubben (att så lite kan göra så mycket). Nu för tiden spelar han i Södra BK och idag vann han finalrundan av JP-Fighten efter en ruskigt bra finalkarusell som han mer eller strikade sig igenom, snittade över 240, och som grädde på moset vann finalserien mot Jan Ingvarsson, Värnamo, efter en otäckt spännande shoot-out. Stort Grattis Jonas!
Bild: Jonas Berglund till höger, här tillsammans med före detta elitspelaren Christer Undfors, Nässjö.