Matchordningen i söndagens slutspelet lottades på lördagen, direkt efter att de sista kvalmatcherna avslutats. För andra året i rad blir det ett HBK-derby redan i första omgången. Pelle Thisell och Olle Assarsson möts direkt.
Förra året möttes Olle Assarsson och Hasse Gustafsson i omgång ett. Den här året blir det ett nytt HBK-derby för Olle, men nu mot Pelle Thisell.
– Det verkar kanske inte så kul att möta en spelare från sin egen klubb direkt, men samtidigt är det inspirerande och kul även om det kommer att bli en enormt tuff match, säger Olle, som förra året förlorade mot Hasse i slutspelet.
– Nu har jag rutin, nu vet jag hur man inte ska göra, säger han.
Psykkriget mellan de båda kom igång direkt efter att nyheten om derbydrabbningen spridit sig. Pelle konstaterade att slutspelet skulle vara snabbt över hans motståndare. Olle kontrade med att säga att han skulle ringa Pelles Marie och be henne vänta med bilen utanför hallen, så att hon inte behöver åka två gånger mellan Habo och Jönköping inom en timme.

Så här spelas slutspelet för HBK
Matchen mellan Pelle och Olle ingår i första starten, klockan 10,00, där även Leszek Graniczka spelar mot Emil Fransson, Eksjö.
Klockan 11.15 spelar Urban Josefsson mot Christina Lydén, Fram, då ställs också Bosse Thisell mot Claes Jersenius, June.
Torbjörn Jansson blir den siste HBK-spelaren som går in i slutspelet, klockan 12.30 möter han Stefan Svensson, JBS.

JP-Fightens slutspels spelas i cupform. Nu gäller det alltså att vinna varje match, den som förlorar blir utslagen. Samma poängberäkning som tidigare gäller, två poäng för första serien, fyra för andra och sex för tredje serien. Skulle matchen sluta oavgjort, 6-6, är det högst slagning som gäller.

För dem som tar sig till slutfinalen blir det verkligen en heldag. Finalkarusellen ska enligt programmet starta 19.00 och bör vara avslutad cirka 21.00. Men för att komma så långt dit måste finalisterna först vinna fyra tuffa cupmatcher.

Beroende på hur det går i slutspelet är det osäkert hur hemsidan kommer att kunna uppdateras med nyheter. Den som är intresserad ska nog i första hand sikta in sig på att följa tävlingen via Bowlingcitys sajt, där samtliga resultat uppdateras direkt efter avslutade martcher och tävlingen dessutom går att följa via scoring On-line.