Det blev inga finalplatser i JP-Fighten för Hasse Gustafsson eller David Pettersson. Båda blev utslagna under den sista dagens kvalspel i tävlingen.
Hasse började bra och vann sin match mot Tony ”Lillen” Johansson, JKK med 6-6 och högre slagning. Men i andra matchen blev det stopp mot Marita Nyman, Skillingaryd.
– Jag orkade helt enkelt inte. Det gick bra fram till mitten av sista serien, sen sa kroppen ifrån, säger Hasse, som den senaste tiden haft besvär med lungorna. Marita Nyman kunde vända och vinna matchen med 10-2. Hasse blev visserligen tvåa i gruppen, men lyckades inte ta sig vidare som någon av de bästa grupptvåorna.
Förra året var Hasse en av JP-Fightens stora utropstecken då han tog sig vidare långt i slutspelet och i en minnes värd match bland annat besegrade Olle A. Det var då han fick sitt nya smeknamn ”Hans majestät”.
David Pettersson hade inte heller turen på sin sida utan fick lämna JP-Fighten efter två klara förluster. Först blev det stryk mot David Fransson, Värnamo, med 0-12 och därefter förlust mot Christina Lydén, Fram, med samma siffror.

HBK får därmed nöja sig med att sex spelare gått vidare till slutspelet i årets upplaga av JP-Fighten; Olle Assarsson, Leszek Graniczka, Urban Josefsson, Torbjörn Jansson, Bo Thisell och Pelle Thisell.