Pelle Thisell var illa ute i kvalet till Jp-Fightens slutspel. Efter att ha förlorat med liten marginal mot Kenny Holgersson från Marbodal hamnade han sen i underläge mot alltid svårspelade Anders Hempel, JBS. Men efter grymma, nästan brutala avslutningar, i både andra och tredje serien vände han och vann både matchen och gruppen.
Trots att Pelle hela tiden var illa ute spelade han mycket bra bowling och snittade 205 utan hcp. I matchen mot Kenny Holgersson slog han hela 659 poäng (med hcp) på de tre serierna, men förlorade ändå med 4-8. Mot Anders Hempel höjde han nivån ytterligare då han dunkade in hela 700 kägelpoäng på de tre serierna. Pelle vann tack vare det matchen med 10-2, men Hempel var dock inte så långt bakom som siffrorna visar.
Torbjörn Johansson såg i inledningen av sin andra match att vara på väg att lösa in en slutspelsbiljett även han. Han hade i sin första match besegrat Tomas Qvist, JKK, med klara 10-2 och ledde efter första serien i matchen mot Mats Malmsjö, Södra, med stora siffror. Men i JP-Fighten går det inte att ta något för givet. Gamle JP-Fightsräven Malmsjö vände matchen totalt och kunde till slut vinna med 10-2.
Tobbe missade därmed slutspelet, men HBK kan ändå glädja sig åt att hela sex av de nio spelare som än så länge kvalspelat har tagit sig vidare till söndagens finaltävling.

Under fredagen tar JP-Fighten ett uppehåll. Den sista kvalomgången spelas på lördag förmiddag med start klockan 10.00. Där har HBK med två spelare; Hasse Gustafsson som ställs mot Tony Johansson, JKK, och Marita Nyman, Skillingaryd, samt David Pettersson som ska möta Christina Lydén, Fram, och Daniel Fransson, Värnamo.

HBK-spelare klara för söndagens slutspel
Leszek Graniczka
Olle Assarsson
Torbjörn Jansson
Bo Thisell
Urban Josefsson
Per Thisell