Urban Josefsson kände inte av några premiärnerver i sitt livs allra första start i JP-Fighten. Han besegrade först gamle elitspelaren Johan Thedeby från Nässjö med 8-4 och var sen också ytterst nära att vinna mot Frams Annika Andersson.
Nu blev det dock förlust mot Annika efter att hon avslutade sista serien med en lång rad strikar och på så sätt kunde ta sig förbi Urban och vinna med 8-4 och därmed också gruppen. men Urban kom tvåa och gick vidare som en av de för kvällen bästa tvåorna.

Gruppseger blev det däremot för Tobbe Jansson, men det var med minsta möjliga marginal. Han förlorade först mot L-G Johansson, JBS och låg i sin andra match under med 0-2 mot Anders Johansson. Men sen vaknade Tobbe till, skakade av sig JP-Fightsnerverna och vann de båda avslutande serierna och matchen med 10-2. Trots en förlust i kvalet blev han gruppvinnare och är klar för slutspel.
Tommy Wadenrud förlorade däremot inte en enda match, men gick trots det inte vidare. Hans två oavgjorda matcher, 6-6 mot både Christer Undfors, Pondus, och Tony Rudhager, Cyrus, räckte inte då han i båda matcherna hade lägsta slagning. Han blev därmed utslagen.
Men det gjorde i stället Bosse Thisell, som efter seger mot Magnus Persson, Södra, med 8-4 och förlust med samma siffror mot Kenth Burenby, Rubinen, blev tvåa i sin grupp och sen gick vidare som en av kvällens bästa tvåor.

JP-Fighten har så här långt alltså gått fantastiskt bra för HBK som efter de två första dagarnas kvalspel lyckats få fem spelare vidare till slutspel på bara sju starter.

Tredje dagen av kvalet i JP-Fightens kvalomgång spelas i morgon kväll, torsdag, då Pelle Thisell gör comeback i tävlingen efter ett uppehåll på 20 år. Han möter Kenny Holgersson, Marbodal och Anders Hempel, JBS. Under kvällen får han sällskap av Tobbe Johansson som ska spela mot Thomas Qvist och Mats Malmsjö.

Klara för söndagens finalspel är:
Leszek Graniczka
Olle Assarsson
Torbjörn Jansson
Bo Thisell
Urban Josefsson