Två av tre HBK-spelare tog sig vidare till slutspelet under första dagen av JP-Fighten 2018. Leszek tog dessutom vidare som gruppsegrare. Han vann grupp 4 före Olle. Leszek vann mot Ann-Sofie Falkeling, Fram samt spelade oavgjort mot Olle.
Olle tog sig vidare som bästa tvåa genom att spela oavgjort både mot Leszek och Ann-Sofie, där han i båda matcherna hade högst slagning och därmed fick med sig två poäng från varje match.
Matchen mellan Olle och Leszek såg länge ut att gå Olles väg då han i de två första serierna spelade mycket bra bowling och vann båda rundorna med klara siffror. men Jp-Fighten är inte som andra tävlingar, man måste vinna sista serien för att vinna matchen. Och där var Leszek starkast, vann serien och lyckades få matchen till oavgjort. När Leszek sen besegrade Ann-Sofie Falkeling med klara 12-0 blev han gruppvinnare, medan Olle gick vidare som bästa tvåa.
Bilden: Låt er inte luras av Leszeks uppsyn. Han vann sin grupp i JP-Fighten…men det visste han inte när bilden togs.

Det såg länge ut som att HBK skulle få med även Gunnar Bäckström till slutspelet. I sin första match spelade han mycket bra och besegrade överraskande Junes Jonathan Lindell, men när han i sin andra match förlorade mot Anders Rogvall, June, fick Gunnar åka hem till Ölmstad utan någon slutspelsbiljett.

För första gången är dessutom en HBK-spelare med på bild i den lokala draken, av misstag givetvis, och inte nån helbild direkt, men ändå. HBK har inte kollat med JP om vi får publicera bilden, så därför kan vi inte visa den här. Men vi länkar till artikeln (som dock är låst för allmänheten), på bilden syns till vänster tydligt armbågen på en reklamkuppande HBK-spelare (ni kan tacka oss sen, RC) samt halva Leszeks röv.

JP-Fighten fortsätter på onsdag kväll med tio nya grupper. Fyra HBK-spelare kommer då att finnas på banan, Bosse Thisell, Torbjörn Jansson och Tommy Wadenrud. Dessutom ger sig Urban Josefsson in i tävlingen för första gången någonsin då han hoppat in som ersättare i grupp 12, där han ställs mot Johan Thedeby, Nässjö BS, samt Annika Andersson, Fram.