Det blåste snålt om HBK under första serien i hemmamatchen mot Vinden. Men HBK girade åt babord och kunde efter stark uppryckning sen kryssa hem segern. HBK vann till slut med 14-6.
Men HBK imponerade inte i höstsäsongens sista match, spelet nådde aldrig upp till stormstyrka utan var mer som en lätt bris.

– Vi gjorde en hyfsat bra match och vann utan att spela på topp. Det viktigaste var att vi tog två poäng, nu är vi uppe på kvalplats igen, säger coachen Hasse Gustafsson.
Det var säkert en och annan som höjde på ögonbrynen under matchens första serie. Jumbolaget Vinden pressade då HBK riktigt hårt och var länge i ledning. Det var först i avslutningen av omgången HBK kunde rädda hem två viktiga banpoäng, så underläget blev trots allt bara 2-3.
I andra rundan tog dock HBK över på allvar och släppte aldrig in gästerna i serien. HBK vann rundan med hela 5-0 och toig över ledningen med 7-3. Redan i den efterföljande serien säkrade HBK segern i matchen genom att vinna med 4-1 och gå till ointaglig ledning med 11-4. HBK fortsatte sen spela bättre än sina motståndare och vann sista omgången med 3-2 efter dagens bästa slagning 1428.

Bäste spelare i HBK blev inte oväntat Dan Gunnarsson som dunkade in 780 kägelpoäng på de för dagen svårbemästerade banorna i RC Bowl. Tillsammans med Pelle Thisell, 721, tog han dessutom maxcimala fyra banpoäng. Bra spel också främst av Urban Josefsson och David Pettersson som noterade 750 respektive 716 kägelpoäng.
Även Leszek Granizcka och Bosse Thisell, som båda kommit in i laget sent under säsongen, gjorde bra insatser och fick med sig ett par banpoäng.
– Det var dock ingen som spelade riktigt bra. Men banorna var lite annorlunda än vad vi är vana vid och det ställde till det för de flesta. Normalt sett brukar vi göra bättre resultat än så här, säger coach Gustafsson.

Segern var viktig för HBK som tack vare de två poängen gick förbi både Eksjö F och Swedoor i tabellen och därmed är uppe på kvalplats trots en match mindre spelad.