HBK fortsätter vinna hemma i RC Bowl. Den här helgen var det Nybro F som besegrades. HBK vann med 12-8 i en match som mer eller mindre var klar efter tre serier då hemmalaget gått till ledning med 10-5.
– En rolig match att spela. Vi spelade bra och Nybro bjöd på bra motstånd. De första serierna var riktigt spännande, säger spelande caochen Hasse Gustafsson.

Bild: Leszek och Bosse spelade sin första match för säsongen när HBK tog emot Nybro F i RC Bowl.

Det var faktiskt ännu jämnare än så. I sista serien var HBK riktigt illa ute. Nybro var under en period i ledning i alla fyra banparen och såg ut att kunna rädda oavgjort. Men tack vare att banparen Tobbe Jansson/Olle Assarsson och Sivert JOhansson/Bo Thisell lyckades vända till seger i sina serier vann HBK till slut med 12-8.
– Det var skönt. Det hade känts snöpligt att tappa en poäng efter det fina spel vi hade i de första serierna, menar coachen.

HBK hade med två debutanter för säsongen i laget. Leszek Graniczka gjorde första seriematch i HBK för säsongen och Bosse Thisell är tillbaka i klubben efter ett par säsonger i Rosenlunds bowlinghall och JBS/Boys.
– Båda spelade strålande bowling så man kan inte vara annat än nöjd. Starkt att spela så bra när det var deras första matcher. Det brukar ju annars vara lkite nervöst, säger Hassae coach.
Bild: Tredje brorsan Thisell är tillbaka i HBK efter ett par säsonger i JBS/Boys.

Leszek noterade 521 poäng på de tre serier han speland och tog en pbanpoäng tillsammans mned Sivert. Bosse hoppade in och spelade sista serien i hans ställe och slog då hela 202 poäng och knep givetvis en banpoäng han också.

Matchens bästa spelare fanns dock i lagets första banpar, Tobbe Jansson och Olle Assarsson, där Tobbe blev näst bäst på 767 och Olle blev lagets bästa spelare med 807 poäng. Tillsammans tog de maximala fyra banpoäng.

Två HBK-spelare var den här helgen med i June F, som förlorade hemma mot Raketen med 6-14. I den matchen noterade Urban Josefsson 697 och bklev utan banpong, medan Gunnar Bäckström slog till med 383, vara 235 i sin första, och fick med sig en banpoäng.

Statistik, tabeller och annat sånt där grums är nu uppdaterat å klart.