Derbymatchen mellan HBK och JKK F blev som väntat spännande och mycket jämn. Båda lagen följdes åt från första serien och avgörandet kom inte förrän i slutet av sista omgången. Rättvist slutade matchen oavgjort 10-10.
– En spännande match som var rolig att spela. Precis som ett derby ska vara, säger HBK-coachen Hasse Gustafsson.

Bilden: Tobbe Johansson och David Petterson spelade bra och tog tre av fyra banpoäng. David blev dessutom matchens lirare med en slagning på 770 poäng.

Att det skulle bli en jämn match stod klart redan i mitten av första serien. Båda lagen öppnade starkt och vägrade låta motståndaren få något övertag. JKK gick till ledning med 3-2, där HBK i slutrutan lyckades undvika att hamna i ännu större underläge.
Andra serien gick till HBK med 4-1 trots att det var helt jämnt i kägelpoängen, HBK vann diffen med bara en kägla.
– Då kändes det som att vi var på gång och att JKK börjat ge med sig, men det stämde ju inte alls, konstaterar Hasse Gustafsson.
I tredje serien spelade båda lagen sin bästa bowling för dagen och båda gick öber 1450 kägelpoäng. Men det var JKK som tog flest banpoäng, vann serien med 3-2, och gjorde matchen helt jämn inför sista rundan, 8-7 till HBK.
– Det var nog där matchen avgjordes. Det kändes som vi hade medgång efter andra serien, men JKK spelade bra och lyckades vända. Den här gången var det vi som inte fick till det riktigt i slutrutorna.
Sista erien blev precis så spännande som avslutningen i en derbymatch ska vara. Matchen var helt jämn och det skiftande hela tiden vilket lag som var i ledning. I slutet av serien lyckades dock JKK vända på underläge i två av banparen, vann serien med 3-2, vilket gjorde att matchen slutade oavgjort.
– Derbymatcher är alltid tuffa och lite nerviga att spela. Jag tycker vi ska vara nöjda med en poäng idag. Vi gjorde kanske inte vår bästa match för säsongen, men vi kämpade och gav aldrig upp. det var dessutom en viktig poäng för vår del, vi är nu tvåa i serien, säger Hasse Gustafsson, som kan konstatera att David Pettersson blev bäste spelare med 770 kägelpoäng och tre banpoäng tillsammans med Tobbe Johanson. Näst bäst i HBK blev Olle Assarsson som slog 767 poäng.

Det konstaterades också att uppvärmningsmusiken HBK beställt nådde ett nytt lågvattenmärke.
– Jag trodde vi nått botten när Hasse för några matcher sedan bestämde att vi skulle spela Ålefeskarnas vals, men det visade sig bli ännu värre den här gången. En sak är säker, Olle ska aldrig mer få välja låtar, Främling med Carola och After Darks La Dolce Vita höll på att knäcka oss redan innan matchen började, säger HBK:s ordförande Björn Tisell.