HBK fortsätter övertyga på bowlingbanorna den här hösten. Laget vann i helgen ännu en seger, nu mot Emmaboda. HBK säkrade segern redan i tredje serien då laget gick till ledning med ointagliga 10-3. HBK vann till slut med 14-5.
Bilden: Urban Josefsson fortsätter att övertyga. I dagens match mot Emmaboda blev han näst bäste HBK-spelare med resultatet 770 kägelpoäng.

– En stabil seger, Emmaboda hängde med ganska bra i de första serierna, men sen tog vi över, säger Olle Assarsson som blev HBK:s bäste spelare med 786 kägelpoäng och maximala fyra banpoäng tillsammans med Göran Wadman.

Emmaboda stretade emot bra i de två första rundorna som dock gick till HBK med 3-1 respektive 4-1. Tredje omgången blev den resultatmässigt jämnaste, men då HBK vann omgången med 3-2 var segern i matchen klar och luften gick ur bortalaget. HBK kunde sen vinna sista serien med 4-1 och matchen med 14-5.
Bilden: Gästande Emmaboda hängde med bra i början men kunde inte hindra HBK från att avgöra matchen redan i tredje serien.

– Lite stora segersiffror kanske med tanke på att det egentligen var ganska jämnt. Men att vi vann så stort känns skönt, vi spelade inte särskilt bra och hade lite för låga slagningar för att man ska vara riktigt nöjd, säger Olle Assarsson.
Urban Josefsson blev näst bäste spelare i HBK med 770 kägelpoäng och tre banpoäng tillsammans med Björn Tisell. TObbe Johansson gick över 700 för första gången den här säsongen då han slog 750 poäng, fjärde man över den gränsen blev Lille-Joppe Pettersson som slog 701.
Bilden: Bäckis gjorde ännu en bra match.

Gunnar Bäckström, 77, gjorde också en bra match då han noterade 650 poäng.
– Sammanlagt fick vi hop 5502 poäng, vilket är godkänt. men det känns som att vi har mer på gång. Det har inte lossnat på allvar ännu, säger Olle Assarsson.