HBK fick med sig två viktiga poäng från de svåra bortamatcherna mot Varta F1 och Varta F2 i Hultsfred. Men det var inga lätt intjänade poäng, mot Varta F1 blev det storförlust. HBK hamnade sedan i underläge mot Varta F2, men i sista serien vände och vann HBK med 11-9.
Bild: Gunnar Bäckström är äldste spelaren i HBK med sina 78 år. Ändå blev han bäste spelare när HBK besegrade Varta F2 i Hultsfred.

– En skön seger. Vi hade problem med banorna och ansatserna och fick inget att stämma. Men vi tog oss samman och lyckades vinna en av matcherna. En seger av två på bortaplan är godkänt, säger Hasse Gustafsson, spelande coach i HBK.
Oavsett banor och sträv ansats hade förmodligen Varta F1 ändå vunnit stort i sin hemmahall. HBK hade i första matchen inte mycket att sätta emot och matchen var mer eller mindre avgjorde redan efter två serier då hemmalaget gått till ledning med förkrossande 10-0.
– Det var inget som stämde för någon, så vi hade naturligtvis inte en chans, konstaterar coachen vars lag bara fick ihop 4921 kägelpoäng och där bäste spelare var Torbjörn Jansson med 694.
Mot Vartas andralag blev det dock roligare. HBK startade där bäst och ledde efter första serien med 4-1. Men i andra och tredje rundan tog hemmalaget över och var efter tre serier i ledning med 8-7.
– Vi var på väg mot en förlust till, men i sista serien tog vi oss samman och spelade riktigt bra. Vi vann serien med 4-1 och matchen med 11-9. Det var sköna poäng att ha med sig hem på bussresan. Ännu en gång visade vi att vi är starka i sista serien, säger Gustafsson som är nöjd med sitt manskap trots de låga siffrorna. Allra nöjdast är han med det spel Gunnar Bäckström visade upp.
Bild: Arne Magnusson gjorde en av sina bästa matcher någonsin då han slog 686 poäng och tog tre banpoäng tillsammans med Gunnar Bäckström.

– Han spelade fantastiskt bra i sista matchen. Gunnar är 78 år, men var bäst av alla i HBK och tog dessutom tre banpoäng ihop med Arne Magnusson.
Arne gjorde förresten också en mycket bra match då han slog 686 kägelpoäng, vilket är ett resultat som inte ligger från hans personliga rekord.