Trots att Dan Gunnarsson, Pelle Thisell och Olle Assarsson satte nytt klubbrekord räckte det inte långt i DM. Laget hamnade till slut på en tämligen blygsam 17:e placering, trots en bra start och häng på topplagen stora delar av tävlingen.
– Det var i de sista serierna vi inte hängde med riktigt. Om det hängde på dålig koncentration, dålig kondis eller på båda låter jag vara osagt, säger spelande UK Pelle Thisell, som kan konstatera att laget sammanlagt till slut fick ihop 2891 poäng på de 15 serierna.
Det där med nytt klubbrekord innebär alltså inte automatiskt att det var bra spel. HBK:s historia i 3-manna DM är ganska blygsam och innehåller som bäst två sistaplatser två år i rad under början av 2000-talet och en mindre framskjuten placering 2015. Danne, Pelle och Olle förbättrade det gamla rekordet med bara 14 poäng.
– Kul med nytt rekord givetvis. Vi hade behövt minst 200 poäng till för att slå oss in bland de bästa och gå vidare till SM-kvalet. Men det var roligt att spela, vi satte press på de andra lagen i samma start och ganska länge var vi i ledning. Men i slutserierna orkade vi inte längre, 15 serier är mycket.

Laget satte förut klubbrekord på 15 serier även nytt rekord på fem serier, 1034, samt en serie, 246.
HBK:s andralag med Hasse Gustafsson, Gunnar Bäckström och Sivert Johansson (som gjorde sin debut i HBK-tröjan) hade en tuff dag och låg under hela dagens start i botten av fältet. Laget fick till slut nöja sig med 2371 poäng och en 25:e plats sammanlagt.
– Vi gick ut försiktigt, spelade ner oss ordentligt och fortsatte på det spåret, sammanfattar Hasse det hela.