En usel inledning gjorde att HBK länge var i underläge mot Team Blue från Kalmar. Men i de sista två omgångarna lyckades HBK vända matchen och vinna med 11-9.
– Det såg riktigt illa ut efter de två första serierna. Men vi är starka i de två sista. Då spelade vi riktigt bra, konstaterar UK och lagledare Pelle Thisell.

HBK startade matchen minst sagt trevande och var efter första serien i underläge med hela 1-4. Ett resultat som inte alls var orättvist.
– Vi var okoncentrerade och hade bara tur som inte förlorade serien med mer, konstaterar Pelle, som dock fick se ett helt annat HBK-lag i de kommande serierna. HBK-spelarna tog sig i kragen och vann andra serien med 3-2 och gick till ledning med 8-7 efter tredje serien som laget tog hem med 4-1.
– Vi spelade bättre ju länge matchen gick. Men det var hela tiden jämnt och spännande tack vare första serien, det tog ett tag innan vi kom ikapp.
I sista serien var det aldrig något snack om vilket lag som ville mest. HBK vann avslutningsrundan med 3-2 och matchen sammanlagt med 11-9.
– Skönt att vi till slut kunde vända och vinna. Men det blev en jämnare match än vad vi först hade räknat med. Team Blue spelade överraskande bra, säger Pelle.
Danne Gunnarsson spelade sin första seriematch för säsongen och blev trots det lagets bäste spelare då han slog 814 kägelpoäng. Han tog dessutom fyra banpoäng tillsammans med Olle Assarsson, som blev näst bäst i matchen med 808 poäng.
Bra spel också av banparet Björn Tisell och Urban Josefsson, som visserligen började lite trevande men vann sina två sista banpoäng, vilket blev helt avgörande för matchutgången.
– Det känns som att vi börjat hitta vilka banpar som ska spela ihop. Det har börjat infinna sig en trygghet i laget. Vi blev inte särskilt stressade av att hamna i underläge efter första serien utan jobbade på, lyckades vända och vinna. Kan vi ta med oss det kan det här bli en rolig bowlingsäsong, säger coachen som kan konstatera att HBK på de tre första spelomgångarna nu tagit fler poäng än vad laget gjorde förra året fram till mitten av februari.