HBK:s hemmapremiär i RC Bowl, mot nässjölaget Swedoor, var en stenhård match i tre serier. Men i sista rundan svarade HBK för en riktig urladdning, vann serien med 5-0 och matchen sammanlagt med 12-8.
Bilden: Göran Wadman blev matchens bäste spelare på 791 poäng.

– Vi gjorde likadant förra helgen i bortamatchen mot Värnamo. Vi är starkast i sista serien och det vinner vi på, säger Pelle Thisell, spelande UK och lagledare i HBK som i sista rundan fick se sitt lag slå hela 1579 kägelpoäng.
– Vi låg under med 7-8 efter de tre första rundorna och hade inte spelat särskilt bra. Men ännu en gång tände vi till i sista serien och vann. Den här gången fick vi dessutom publiken med oss, tack vare vår reserv Leszek som verkligen jobbade hårt bakom borden. I såna här jämna och spännande matcher är det jätteviktigt, fortsätter Pelle.
Matchens bästa spelare i HBK blev Göran Wadman som ser ut att hittat formen redan i säsongsstarten. Han slog 719 poäng och tog två banpoäng tillsammans med Pelle Thisell.
– Det kändes bra redan förra helgen i Värnamo och jag kommer bra överens med oljningen här i RC Bowl, konstaterar Göran, som givetvis var mycket nöjd med sitt resultat.
Bilden: Trots att Urban Josefsson gjorde sitt livs första bowlingmatch blev han en av lagets bästa spelare.

Men matchens lirare blev debutanten Urban Josefsson, som blixtinkallades i sista stund och därmed fick spela i sin första riktiga bowlingmatch någonsin. Helt orutinerad är han dock inte, Urban har spelat flera säsongen i Tranås korpserie i bowling. men att han var helt ny märktes inte. Han blev näst bäst i HBK med en slagning på 776 kägelpoäng och tog dessutom maximala fyra banpoäng ihop med Tobbe Jansson, som även han spelade strålande.
– Stor skillnad mot att spela korpen givetvis. Det här var verkligen jätteroligt. Men jag var nervös så jag skakade innan matchen, säger Urban.

HBK vann därmed sin andra seriematch. En så bra start på seriespelet har inte HBK fått på flera år.
– Nej, de senaste säsongerna har vi legat i botten av serien. Men nu ser det riktigt roligt ut, konstaterar Pelle.