HBK kommer inte att ställa upp i förbundets nystartade seriespel för femmannalag. Allt för få lag är anmälda och resorna, trots att de ska genomföras som sammandrag, blir för långa.
– Det är inte realistiskt för oss att åka så långt som till Skåne och Halland för att spela, säger Björn Tisell, ordförande i HBK.

Intresset från HBK var tidigare stort från HBK att delta i den nya formen av seriespel. Förhoppningen var från Svenska Bowlingförbundets sida att ett stort antal andra klubbar också skulle vara intresserade. En testturnering som genomfördes i våras pekade på att så var fallet.
Men när det väl blev skarpt läge och anmälningarna i våras skulle skickas in blev det något helt annat. Knappt 15 lag i hela landet visade då intresse. Anmälningstiden förlängdes då till 10 september, men resultatet av det blev i det närmaste tvärtom. Visserligen tillkom fem klubbar från Gotland, men i Svealand och Götaland hoppade i stället ett antal lag av. I slutändan var det bara sammanlagt 19 klubbar från Umeå i norr till Malmö i söder som fanns kvar.

Långa resor i södergruppen
Förbundet gjorde då en serieindelning där HBK placerades i den södra gruppen tillsammans med klubbar från Skåne, Blekinge, Göteborg och Västergötland. Men i stället för att som det var tänkt spela en serieomgång i varje klubbs hemmafall, föreslog förbundet att matcherna skulle spelas i ett antal neutrala hallar.
– Det fanns inget annat att göra, så det var helt rätt tänkt. Men trots det blir resorna för långa för oss. Vi är en liten klubb och att ligga och åka närmare 50 mil för att spela tycker vi är för långt och dessutom dyrt. Enligt förslaget skulle vi dessutom göra det flera gånger. Så efter en lång diskussion beslutade vi oss för att avstå från att spela, säger Björn Tisell.
– Tråkigt att det skulle bli så. Vi tycker det var en bra idé och en kul spelform. Synd bara att inte särskilt många fler tyckte det. Men vi hoppas att intresset blir större till nästa år och att fler klubbar anmäler sig så att resorna inte blir så orimligt långa, fortsätter han.