Huskvarna BK är en av bara 19 klubbar i Sverige som anmälde sig till den nya nationella 5-mannaserien. Svenska Bowlingförbundet hade hoppats på et betydligt större intresse och att det på sikt ska kunna startas ett eget seriesystem för 5-mannalag.
På grund av det svaga intresset hänger den idén just nu lite i luften, men seriespel kommer, om klubbarna går med på det, trots allt att genomföras den här säsongen. Hur det blir med det vet vi efter den 15 september, vilket är det datum klubbarna senast måste svara på om de vill vara med eller inte.

Om det blir seriespel föreslår förbundet att matchomgångarna ska spelas i sammandrag, vilket gör att resorna blir kortare. Men för HBK blir det trots det ganska långa resor, som enligt förslaget sikta in sig på besök i både skånska och halländska bowlinghallar förutom Göteborg och Borås.

HBK har placerats i den södra gruppen som innehåller sju lag, bland andra svenska mästarna i 8-manna Pergamon. Följande lag ingår: HBK, Pergamon, Kungälvs BK, Älvorna (Kungälv), Norreport (Halmstad), ABeCe (Malmö) samt Bogesund (Ulricehamn).

Sammandragen ska enligt förslaget från Bowlingförbundet spelas under hösten i Ängelholm samt Varberg och under våren i Göteborg och Borås.
Men om det verkligen blir så är alltså inte klart ännu. Klubbarna har fått fram till den 15/9 på sig att svara om de vill vara med och spela eller inte. Först efter det vet vi om det blir något 5-mannaspel eller inte.