Huskvarna BK fick en oväntat bra start på serien. Laget förlorade visserligen i Ljungby mot Sunnerbo F men vann sedan stort i Värnamo.
– En riktigt skön seger. De senaste åren har vi haft lite svårt att komma igång, men nu såg det riktigt bra ut, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

Bilden: Olle Assarsson i HBK och Sören Fransson i Team Värnamo blev matchens bästa spelare med slagningar på 836 respektive 806 poäng.

– Det var en stenhård match de två första serierna, men i de två sista var det vi som dominerade. Det var ett trendbrott, förr brukade vi vika ner oss i de sista serierna, men inte den här gången, fortsätter han.
Matchen mot Värnamo stod 5-5 efter de två första rundorna efter att båda lagen spelat bra eller till och med mycket bra bowling.
– Vi hade nog turen på vår sida och tog hem ett par banpoäng med bara några käglors marginal, säger Hasse som kunde konstatera att det höll i sig även i tredje serien. Hasse och Olle vann då sin banpoäng med bara en kägla samtidigt som Göran och Pelle vann med sju käglor.
Bilden: Gunnar Bäckström gjorde en mycket bra match i Värnamo och tog två banpoäng tillsammans med Arne Magnusson.

– Det var där vi avgjorde matchen, efter det gick luften ur Värnamo, menar Hasse, som fick se HBK spela mycket övertygande i sista serien och till slut vinna matchen med 13-7.
Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson som slog 836 poäng och dessutom tog maximala fyra banpoäng tillsammans med Hasse. Men alla HBK:s banpar spelade bra, Göran och Pelle tog tre av fyra banpoäng, Gunnar och Arne samt Tommy och Tobbe Jansson tog två av fyra.
– Man kan inte vara annat än nöjd, det var en gedigen insats, säger coachen.
Bilden: Tommy Wadenrud spelade i Ljungby mycket bra tillsammans med Tobbe Jansson och tog tre av fyra banpoäng samtidigt som de stod för de högsta slagningarna i HBK.

Det var ytterst nära att HBK fått med sig fler poäng från säsongens första bortaresa. Den för dagen inledande matchen i Ljungby mot Sunnerbo F var mycket jämn och avgjordes först i sista seriens sista banpar, vilket ljungbylaget vann med sju käglor och matchen sammanlagt med 11-9.
– Om varit lite mer skärpta kunde vi vunnit i Ljungby också, men vi hade problem med banorna, hittade inte riktigt rätt och fick aldrig något grepp om matchen, säger Hasse.
Bästa spelare i ljungbymatchen blev Torbjörn Jansson och Tommy Wadenrud som slog 741 respektive 711 och tillsammans tog tre av fyra banpoäng.
– Två poäng av fyra på en bortaresa är ändå godkänt. En sån här bra start på serien var det länge sedan vi fick, säger Hasse Gustafsson.