Bowlingförbundet lyssnade på HBK när klubben protesterade mot att laget skulle behöva åka ända till Borgholm och Kalmar för att spela division tre-bowling. HBK blir visserligen kvar i östra trean, men möter bara lagen från sydöstra Småland på hemmaplan.
Men i stället får andra lag från Jönköping åka långt, JBS/Boys F och Vinno får nu åka till sydöstra Småland för att spela matcher.
– Bra för oss, det lönade sig att protestera och hade vi inte sluppit resorna skulle vi förmodligen dragit oss ur serien. Men den nya serieindelningen är inte bra för JBS och Vinno och inte heller för kalmarlagen. Inget division tre-lag ska behöva åka 50 mil för att spela seriematcher när det går att få till geografiska serier med korta resor. Fortsätter förbundet på det här sättet kommer det på sikt att ta död på seriebowlingen på lägre nivå, säger Björn Tisell, ordförande i HBK.

HBK har placerats i Östra Götaland Grupp B och får därmed möta lag från grupp A (lag från sydöstra Småland) hemma och lagen från grupp C (med lag från Jönköping och västra Småland) på bortaplan.
– Vi får korta resor i år, men till nästa säsong betyder det att vi ska göra de resor JBS och Vinno gör nu. Jag kan redan nu säga att det har vi ingen möjlighet att göra. Om det skulle bli så får vi ta en allvarlig diskussion om vi ska vara med i nationella serien i framtiden eller inte, fortsätter Björn Tisell.

För att slippa ta den diskussionen kommer HBK redan under inledningen att tillsammans med JKK skicka en skrivelse till förbundet i frågan. Men den här säsongen kommer HBK att spela.
Så här ser nya serieindelningen ut:

Div III Östra Småland
Grupp A: Vinden, Emmaboda, Borgholm, Kalmar AIK, Team Blue, Nybro F.
Grupp B: Eksjö F, HBK, Swedoor, JKK F, Varta F1, Varta F2.
Grupp C: Sture, Vinno, JBS/Boys F, Skillingaryd, Sunnerbo F, Värnamo F.

Matchdatum och tider i spelprogrammet har redan börjat planeras. Enligt denna inleder HBK borta i första spelomgången med matcher mot Sunnerbo F i Ljungby samt mot Värnamo F. Första seriematchen hemma spelas i omgång 2 då Swedoor kommer till RC Bowl.

Det ska påpekas att än så länge är både serieindelning och tidsprogram preliminära. Serieindelningen spikas först den 1/8.