Förslaget till serieindelning har kommit. Huskvarna BK åkte där på en riktig smäll. Laget flyttas från västgötaserien och ska enligt förbundets förlag nästa år spela seriematcher i bland annat Kalmar, Borgholm och Emmaboda. Det är en serieindelning HBK inte gillar.
– Nej, det är helt oacceptabelt. Vi har redan nu lämnat in en protest till Svenska Bowlingförbundet. Om den här indelningen skulle bli verklighet blir det flera riktiga långa bortaresor, säger Björn Tisell. ordförande i HBK.

– Vi ska enligt förslaget spela matcher i Borgholm, Kalmar, Nybro och Emmaboda. det är visserligen ställen vi inte spelat på sedan klubben låg i tvåan, men resorna blir alldeles för långa för ett division tre-lag. Vi får resor på sammanlagt 188 mil. Det är mer än lagen i årets division två-serier har och nästan lika långt som lagen i division ett. För oss är det en katastrof, fortsätter han.
Enligt förbundet ska serieindelningen se ut så här:

Div 3 Östra Götaland
Grupp A:
Eksjö F, Huskvarna, JKK F, Swedoor, Varta F, Varta F2.
Grupp B: Sture, Vinden, Borgholm, Kalmar AIK, Team Blue, Nybro F, Emmaboda.

HBK har nu lämnat in en protest till Svenska Bowlingförundet.
– Där trycker vi på att resorna för oss bli alldeles för långa. Vi förstår att det är svårt att få ihop serierna och rätt antal lag för att det ska bli bra. Men vi kan inte ta smällen för att det finns för få lag i östra delen av regionen. Det har vi inte råd med. Blir det här verklighet riskerar vi klubbens existens, menar Björn Tisell, som i stället menar att HBK borde få spela i nordöstra trean, där övriga jönköpingslag placerats.
– Då hamnar vi i en serie där vi ska vara. Då får vi möta lag från närområdet och vi får lagom långa resor till bortamatcherna. Man får inse fakta. Vi är ett division tre-lag, vi satsar inte uppåt utan spelar för att ha roligt. Om vi tvingas spela i östra serien med alla långresor är risken stor att folk tröttnar och lägger av, säger Björn Tisell.

Så här ser förslaget till serieindelning ut för övriga jönköpingslag (kan komma att ändras):

Sydallsvenskan A: Joker, Bulltofta, Höganäs, Sterling, Göta F, Kabaré, Kulladal, Örgryte.
Sydallsvenskan B: 59:an, June, IFK Borås, Marbodal, Olofström, Clan F, Lerum, Pergamon F.

Div 2 N Götaland A: BK 64, Kåess F, ÖsPå, Falköping F, Marbodal F, Team Tibro.
Div 2 N Götaland B: Viskan, Bogesund, Borås GIF, Mörlanda, Svaneholm, Södra BK.
Div 2 N Götaland C: Edet, Korp, Skrufscha F, Kvänum, Alingsås F, Dolphins.

Div 2 Ö Götaland A: Accic, June F, Pondus, JBS/Boys, JKK, Vetlanda.
Div 2 Ö Götaland B: BK 62, Glasriket, KFUM Karlskrona, Nybro, Team Växjö F, Växjö AIS.
Div 2 Ö Götaland C: V 8, Forsheda F, Raketen, Oskarshamn, Sunnerbo, Värnamo.

Div 3 Nö Götaland A: BK 64 F, Källarn, Oden F2, ÖsPå, Hjo, Mariestads BS.
Div 3 Nö Götaland B: Annelund, Kyrk F2, Mariedal, Skövde AIK F, Alingsås F2, Vara.
Div 3 Nö Götaland C: Vinno, Cyrus, JBK, JBS/Boys F, Marbodal F2, Södra F.

Södra Allsvenskan Dam: Bells, Calluna, Hallandia, Högland F, Söder, Trollhättan, Fram, IFK Göteborg, Zorita, Spader Dam F, Staffanstorp, Trolle.