HBK kommer inte att ha något 8-manna b-lag nästa säsong. Klubbens årsmöte beslutade att lägga ner b-laget, då det hela säsongen varit svårt att få ihop tillräckligt med spelare.
– Inför förra säsongen blev vi av med flera spelare, vilket vi inte hade räknat med. Så hela den här säsongen fick flera från a-laget hoppa in i varje spelomgång. Till slut blev det ohållbart, konstaterar HBK:s ordförande Björn Tisell.

– Visst är det tråkigt, klubben hade behövt ett b-lag och trots att det varit en jobbig säsong har det varit roligt att spela med b-laget, fortsätter han.
Att till nästa säsong i stället delta med ett lag i fyrmannaserien röstades enhälligt ner av årsmötet.
– Fyrmannaserien spelas med hcp. För klubbar med ungdomsverksamhet är det kanske bra, men för vår del är det helt ointressant. Vi vill inte spela matcher där vi inte vet hur matchen slutar förrän vi får läsa om det på nätet när vi kommer hem. Det är sällan hcp läggs på direkt när man spelar utan det görs först när matchprotokollen skrivs, det tar död intresset, menar Björn Tisell.
HBK:s Årsmöte valde i stället att lägga ner b-laget helt och hållet och i stället införa ett rullande schema så att alla får vara med och spela seriematcher under säsongen.
– Vi är ungefär 15 spelare, så det blir nog ganska lagom. Alla kommer att få stå över några matcher under säsongen. Fördelen med det är att man inte behöver känna sig pressad att ställa upp varje gång utan kan ta ledigt om man behöver det, säger Björn Tisell.
Att skriva samarbetsavtal med någon av de andra klubbarna i RC Bowl diskuterades också, men det konstaterades att innan kontakter angående detta kan tas måste årets kvalspelet avgöras först, då klubbar som har lag i samma division inte kan skriva samarbetsavtal.

HBK kommer i stället för b-lag dock att ställa upp med lag i den nystartade nationella femmannaserien. En form av seriespel som ska spelas under uppehållen i det vanliga seriespelet och där spelformen Bakers används. Fem spelare spelar två rutor var i varje serie.
– Det låter som en kul spelform som dessutom är lite enklare än det vanliga seriespelet. Matcherna ska spelas i sammandrag. Det går fort att spela så man spelar flera matcher i varje spelomgång, berättar Björn Tisell.

En intresseförfrågan om hur många som är intresserade av att spela i femmannaserien har nu skickats ut till samtliga HBK:s medlemmar. Blir intresset stort kan det bli så att HBK anmäler två lag till den nya ligan.