HBK-reserverna hade inte den rätta turen på sin sida, eller som man säger i en annan stor sport i Jönköping (foppåll alltså), det var stolpe ut…
JBS/Boys vann hemma i Rosenlund med 14-5, men matchen var jämnare än vad siffrorna visar.
– Det var många jämna serier som inte avgjordes förrän i de sista rutorna och där var JBS/Boys starkast den här gången, konstaterar Olle Assarsson som för dagen var lagledare i HBK.

– Trots siffrorna tycker jag att vi gjorde en bra match. Vi krigade hela tiden och gav aldrig upp. det var en positiv inställning i laget och det är huvudsaken, fortsätter han.
JBS/Boys tog ett litet grepp redan i början av matchen och ledde efter de två första serierna med 6-3. I tredje rundan var HBK ytterst nära att vända matchen till sin fördel, men efter att ha tappat två banpar i de allar sista rutorna kunde i stället JBS/Boys vinna serien med 3-2 och gå till sammanlagd ledning med 9-5.
– Då gick väl luften ur oss ganska rejält. I sista serien hittade vi inte den energi som krävdes, är lagledarens förklaring till att hemmalaget vann slutrundan med 5-0 och matchen totalt med 14-5.
Bäste spelare i HBK blev Göran Wadman som slog 696 kägelpoäng och dessutom tog två banpoäng ihop med Björn Tisell. Bra spel också av David Pettersson som slog 679 och tog två banpoäng tillsammans med Mattias Wadenrud.
– Mattias gjorde en av sina bästa matcher för säsongen. Det skulle vara kul att se vad han skulle kunna göra om han tränade lite mer, säger coachen som också vill berömma va Olsson för en väl genomförd match.