Det finns nog ingen i HBK som vill att söndagen den 9 april 2017 någonsin kommer att omtalas i klubbens historieskrivning. Det gick inte bra för något av HBK:s lag, trots fördel av hemmaplan, kan man väl sammanfatta det hela med.
Först svarade b-laget för en genomklappning av närmast bibliska format och åkte på stryk mot Frams b-lag med 4-16. För att riktigt gnugga in eländesdagen förlorade sen a-laget mot före detta bottenkollegan Marbodal F2 med 7-13. Marbodal vann nämligen sen också mot JKK F och tog tack vare det ett rejält hopp uppåt i tabellen.

– Nä, fy fan vilken hemsk dag. Vi spelade verkligen inte bra. Man kan inte skylla på banorna som visserligen var svårspelade på grund av värmen i hallen, alldeles för många missade alldeles för mycket. Det duger inte att gå omkring vara förbannad för att klotet inte går exakt den väg man vill, då gäller det att leta nya vägar, säger coach Hasse Gustafsson, som är besviken både på laget och på sitt eget spel.
– Vi kan mycket, mycket bättre än så här, det vet jag, suckar han.
A-laget kom aldrig in i matchen mot Marbodal. Redan efter de två första serierna ledde gästerna med 7-3 och segern var därmed i det närmaste klar. Det fanns några undantag, Tobbe Jansson spelade stundtals bra med hade ett par djupdykningar som gjorde att siffrorna ändå inte blev höga. Dan Gunnarsson spelade hyfsat men fick liksom inte till det, på samma sätt gick det för Olle Assarsson och Pelle Thisell.
– Nu har vi en match kvar den här säsongen. Jag hoppas verkligen att vi kan avsluta bättre än som vi spelade idag, säger Hasse.
Bilden: Gunnar blev bäste spelare i HBK B med resultatet 695.

Den som tycker a-lagets match var en katastrof ska nog inte fortsätta läsa denna text. B-laget gjorde en om möjligt ännu blekare insats. Förlust på hemmaplan mot FRams b-lag med hela 4-16 vittnar om scener som man inte vill se i en bowlinghall.
– Så många missar har jag inte sett sammanlagt på väldigt länge. Det var faktiskt synd om våra spelare. Jag vet att alla försökte och kämpade så gott de kunde, men det funkade inte alls den här gången, säger coachen.