HBK gjorde en av säsongens bästa insatser när laget på lördag 1 april besökte bowlinghallen i Falköping.
– Nej, det var inte aprilskämt. Det slår aldrig fel. Vi spelar alltid bättre på våren och allra bäst spelar vi i de sista matcherna, konstaterar HBK-coachen Hasse Gustafsson efter att hans lag besegrat Oden F2 med 13-7 och dessutom gett topplaget FAIK F rejält motstånd.

Förlusten mot FAIK med 5-15 var trots siffrorna en mycket jämn match.
– Den matchen avgjordes i slutet av andra serien. I sjunde rutan ledde vi med 5-0, men då vände allt och FAIK kunde i stället vinna med samma siffror. I stället för att HBK kunde gått till ledning med 7-3 blev det dem som ledde med 8-2, berättar Hasse Gustafsson och ser inte så lite besviken ut.
– Vi gjorde faktiskt en jättebra och det var jämnt i nästan varenda banpar i varenda serie, men FAIK var lite bättre än oss hela tiden, fortsätter han.
HBK-spelarna gillade dessutom banorna i Falköping och det slogs flera höga resultat. För ovanlighetens skull noterade HBK en sammanlagd slagning på över 6000 poäng, 6013.
Bäste spelare i HBK blev Olle Assarson som noterade nytt årsbästa med 891 poäng. Bra spel också av Göran wadman som trots en krånglande tumme slog 791 och spelande coachen Hasse Gustafsson som dunkade in 778 poäng.
Matchen mot Oden F2 blev inte lika nervig. HBK var det något bättre laget redan från start och var i ledning från första till sista serien.
– Jag trodde att vi kanske skulle få en dipp efter förlusten mot FAIK F, som inte kändes bra. Men vi lyckades släppa det och spelade riktigt bra bowling, myser Hasse coach som kunde konstatera att segern mer eller mindre var klar efter tredje serien då HBK gått till ledning med 10-5.
– Att det blev lite sämre spel från vår sida i sista serien å vara hänt, huvudsaken var ju att vi vann, säger Hasse som blev en av HBK:s bästa spelare då han för första gången någonsin slog över 800 i en seriematch. 807 poäng lyder det nya personliga rekordet på.
Tobbe Jansson blev dock matchens bäste HBK-spelare då han slog 846 kägelpoäng, vilket är nytt årsbästa för hans del. Dan Gunnarsson gick också över 800 då han slog 802 poäng, vilket gjorde att han tillsammans med Olle Assarsson blev bäste poängplockare genom att ta samtliga fyra banpoäng.
– En riktigt bra resa för vår del. Hela laget spelade dessutom bra. Det kan inte bli bättre…nästan, säger coachen.