Det blev en trevlig tillställning när HBK:s gamla hallkollegor från Rosenlund kom till RC Bowl. Men några vidare värdar var nog inte HBK, som vann mot Vinno med hela 18-2.
– Det var kanske lite synd att just Vinno skulle råka ut för det, men det här var tveklöst vår bästa match på hela säsongen, säger spelande coachen Hasse Gustafsson, som är mycket nöjd med sitt lag.

Bilden: Björn Tisell tillsammans med Vinnos två bästa spelare Tomas Axengren och Jan Lindblad.

– Det var första matchen vi spelade på vårt nya oljningsprogram, Allsvenskan 39, ändå gör vi en strålande insats. Vi slog 6111 poäng sammanlagt och alla spelare gick över 700 poäng. Jag kommer inte ihåg när vi gjorde det senast, det var väldigt längesen, myser coachen.
HBK inledde starkt och var efter de två första serierna i ledning med hela 9-1. Att HBK skulle styra matchen var inte överraskande, Vinno ligger sist i serien och har så här långt bara vunnit en match (mot JKK F), men att ledningen skulle bli så stor så fort hade HBK-ledningen knappast räknat med.

– Det verkar som att alla våra spelare kommit väldigt bra överens med oljningsprogrammet redan från början. Och när spelet stämmer blir ju så klart humöret mycket bättre också, konstaterar Hasse, som tidigare under säsongen mest fått uppleva det motsatta.
HBK avgjorde matchen definitivt i tredje serien som slutade 5-0 till HBK och därmed sammanlagd ledning med 14-1. I sista serien fortsatte HBK spela bra även om laget i denna runda släppte en banpoäng från sig och därmed slutade segern med 18-2.
– Kul att vi vann så stort. Visst trodde vi att vi kunde besegra Vinno, men inte att siffrorna skulle bli så stora.
Bilden: Olle Assarsson satte nytt årsbästa då han slog 887 kägelpoäng.

Alla HBK-spelarna gjorde som sagt en mycket bra insats, men bäst gick det ändå för Olle Assarsson och David Pettersson som slog 887 respektive 819 poäng. Därefter Dan Gunnarsson, 777 samt Stickan Wisberg, 748, och Björn Tisell, 745.
Två av banparen tog maximala fyra poäng, Dan Gunnarsson/Olle Assarsson samt David Pettersson/Stickan Wisberg.