HBK skrällde rejält när laget vann sin första match på lagets västgötaresan mot Team Skövde med 13-7. Men segertåget fick ett snabbt slut efter att HBK förflyttat sig från Skövde Arena till Ten Lanes 500 meter längre bort. Där satte Skövde AIK stopp för Huskvarnas segertåg genom att vinna med 14-6.
– Men man kan inte vara annat än nöjd. Att vi skulle besegra Team Skövde i deras hemmahall trodde vi knappast när vi åkte från Jönköping. men vi gjorde en riktigt bra insats samtidigt som hemmalaget säkert blev lite förvånade att över att de fick så hårt motstånd, vi ligger ju i botten av serietabellen, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.
Matchen var i inledningen jämn och spännande. Men redan i andra serien kopplade HBK ett rejält grepp som laget sedan aldrig släppte. Efter tredje serien ledde HBK med 9-6 och i fjärde och sista rundan, som slutade 4-1 till HBK, fastställdes slutresultatet 13-7.
– Absolut en av våra bästa matcher den här säsongen, det var många spelare som gjorde bra insatser trots att slagningarna inte blev särskilt höga, konstaterar Gustafsson.
Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson med 764 poäng, Stickan Wisberg noterade 731 och Pelle Thisell 721.

Men inga träd får naturligtvis växa till himlen. HBK-spelarnas eventuella planer på ett långt segertåg genom Västergötland stoppade grymt och obarmhärtigt av Skövde AIK i nya bowlinghallen Ten Lanes. Den nygamla skövdeklubben kunde relativt enkelt vinna med 14-6 efter att ha dragit ifrån redan i de två första serierna och där gått till ledning med 8-2.
– Man kan skylla på allt från att vi redan var nöjda efter första matchen till att vi fick matkoma efter den stadiga lunch som vi blev serverade strax innan matchstart. Sanningen är dock att vi inte riktigt hängde med när Skövde AIK började strajka och att vi som vanligt hade lite för mycket missar för att kunna ge våra motståndare något egentligt motstånd, säger en trött Hasse Gustafsson.
HBK spelade visserligen upp sig i sista serien och vann denna med 3-2. Men då var det alldeles för sent, Skövde AIK vann tämligen enkelt med 14-6.
– Men vi är nog ganska nöjda ändå. Vi hade inte räknat med att vinna någon av matcherna, så segern mot Team Skövde är en bonus. Samtidigt visar det att vi kanske är lite bättre än tabellen visar, och det är ju skönt att veta, säger Hasse.
Bäste spelare i HBK blev här Pelle Thisell med 809 kägelpoäng följd av Olle Assarsson på 792.